Μία νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο της κατάταξης Επίκουρο Πολίχνης και δύο ήττες από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τη Φθία Λαμίας ήταν ο απολογισμός της ομάδας του Γιάννη Κυλίτση που πάλεψε με τη ψυχή της όλα τα παιχνίδια παρά το εύλογο άγχος λόγω της παρθενικής συμμετοχής. Στην πρεμιέρα η Ελπίδα αντιμετώπισε την Φθία Λαμίας γνωρίζοντας την ήττα στο τάι μπρέικ. Αν και η Φθία προηγήθηκε με 2-1 στα σετ , η Ελπίδα ισοφάρισε σε 2-2 ωστόσο έλλειψη εμπειρίας στοίχισε την ήττα στο τάι μπρέικ. Για τη δεύτερη ημέρα η Ελπίδα γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης , μια ομάδα πολύ έμπειρη από τέτοιους είδους διοργανώσεις.
Παρόλα αυτά οι παίδες του Γιάννη Κυλίτση δεν το έβαλαν κάτω και κράτησαν την καλύτερη εμφάνιση για το τέλος επικρατώντας με 3-1 του αήττητου μέχρι εκείνης της στιγμής Επίκουρου Πολίχνης. Μια νίκη που γέμισε αυτοπεποίθηση τους αθλητές του Γιάννη Κυλίτση που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι ακόμα πιο έτοιμοι για νέες προκλήσεις.
Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι ο προπονητής τα ομάδας παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων , Γιάννης Κυλίτσης για την παρουσία της ομάδας στα προημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων. Φυσικά ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε και στον αγώνα με τον Επίκουρο , εκεί όπου οι παίκτες της Ελπίδας απελευθερωμένοι από το άγχος έδειξαν τις πραγματικές τους ικανότητες. «Ήταν μια μεγάλη νίκη απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου. Τα παιδιά είχαν διάθεση και απελευθερωμένα από το άγχος έπαιξαν ελεύθερα και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση. Πολύ καλό παιχνίδι έγινε και με τη Φθία Λαμίας. Αυτό που έκανε η Ελπίδα στην παρθενική της συμμετοχή είναι κατόρθωμα γιατί καθ όλη τη διάρκεια ης χρονιάς κάνουμε προπονήσεις χωρίς τρεις παίκτες που είναι μαθητές στη Γ’ Λυκείου. Για αυτό ακριβώς και στα δυο πρώτα παιχνίδια ήμασταν μουδιασμένοι. Μόλις οι παίκτες άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό μεταξύ τους έπαιξαν διαφορετικά και για αυτό κέρδισαν τον Επίκουρο Πολίχνης».
ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γιάννης Κυλίτσης) : Μεραχτσάκης, Παπαδόπουλος, Μάρτσης , Παπάζογλου , Καδιγιαννάκης, Ταλαμπίρης Π, Μπολέτος, Καραντάκης , Δερέκης, Πολύχρους , Ταλαμπίρης Φ.(λ).
Α’ ΟΜΙΛΟΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Α. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
Σάββατο 28/4/2012
Επίκουρος Πολίχνης – Εθνικός Αλεξ/πολης 3-0 (25-22, 25-21, 26-24)
Φθία Λαμίας – Ελπίδα Θεσ. 3-2 (19-25, 25-18, 25-19, 15-25, 15-08)
Κυριακή 29/4/2012
Επίκουρος Πολίχνης – Φθία Λαμίας 3-1
Εθνικός Αλεξ/πολης – Ελπίδα Θεσ. 3-0
Δευτέρα 30/4/2012
Φθία Λαμίας – Εθνικός Αλεξ/πολης 0-3
Ελπίδα Θεσ. – Επίκουρος Πολίχνης 3-1
Τελική βαθμολογία
1. Επίκουρος 5 (7-4)
2. Εθνικός 5 (6-3)
3. Φθία 4 (4-8)
4. Ελπίδα 4 (5-7)