Με μεγάλη επιτυχία σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/11 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η Ημερίδα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ». Η ημερίδα απευθυνόταν στα παιδιά των ακαδημιών του μπάσκετ και του βόλεϊ, στους γονείς, τους προπονητές και γενικά σε όλους όσους ασχολούνται με την “εκπαίδευση” των νεαρών αθλητών.

Οι θεματικές ενότητές της και οι ομιλητές ήταν:

Στάγκου Μυρτώ (ψυχολόγος): «Διαχείρηση των Συναισθημάτων στον Αθλητισμό»

Βλάχου Αθανασία (διατροφολόγος-διαιτολόγος): «Διατροφικές ανάγκες ενός αθλητή».

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τόσο των γονιών όσο και των αθλητών του συλλόγου μας σε θέματα διατροφής και ψυχολογίας από έμπειρους στον τομέα τους επιστήμονες.

Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος και ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης.

Την εισαγωγή και το συντονισμό της ημερίδας είχε η δημοσιογράφος Σαμολαδά Μαρία. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να κάνει πολλές ερωτήσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τους γονείς που παραβρέθηκαν, τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Κυρίζογλου για την διάθεση του Πολιτιστικού Κέντρου που πραγματικά είναι ένα στολίδι στό Δήμο μας, τους υπαλλήλους του Δήμου για την πολύτιμη βοήθειά τους και τους χορηγούς μας: το τυρί ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ, την εταιρία ΒΙΚΟΣ, την BIOGAIA, την IOVIR και την εταιρία AETREX για την δωρεάν πελματογράφηση.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Διατροφή & Ψυχολογία στον Αθλητισμό» την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11.30 πμ, στο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων (Μ. Αλεξάνδρου 24). Η ημερίδα απευθύνεται στους αθλητές, τους γονείς, τους προπονητές και γενικά σε όλους όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση των νεαρών αθλητών.

Οι θεματικές ενότητες της και οι ομιλητές είναι:

Στάγκου Μυρτώ (ψυχολόγος): «Διαχείρηση των Συναισθημάτων στον Αθλητισμό»

Βλάχου Αθανασία (διατροφολόγος-διαιτολόγος): «Διατροφικές ανάγκες ενός αθλητή».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τόσο των γονιών όσο και των αθλητών/αθλητριών του συλλόγου μας σε θέματα διατροφής και ψυχολογίας από έμπειρους στον τομέα τους επιστήμονες.

Η Ελπίδα ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Τμήμα Βόλεϊ Ενηλίκων. Θα γίνονται δύο προπονήσεις κάθε εβδομάδα, την Δευτέρα 21:00-22:30 στο Διαδημοτικό Γυμναστήριο Μενεμένης και την Πέμπτη 20:30-22:00 στο σχολικό γυμναστήριο της οδού Πανταζοπούλου. Προπονητής θα είναι ο κ. Γιάννης Κυλίτσης. Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου: Μενελάου 3, Αμπελόκηποι, τηλ. 2310 748470.

Οι αθλήτριες, οι προπονητές και η διοίκηση της Ελπίδας Αμπελοκήπων εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον έφορο των γυναικείων τμημάτων βόλεϊ Αγγελο Ταλαμπίρη για την απώλεια του πατέρα του.

Την τελευταία και καλύτερή τους προπόνηση πραγματοποίησαν τα μέλη του ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ με την ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Οι αγαπημένοι φίλοι του συλλόγου ήταν για μια ακόμη φορά συνεπείς στο ραντεβού τους δείχνοντας την αγάπη τους στην οικογένεια που πλέον έχει δημιουργηθεί.

Γέλιο, μουσική, κέφι και χορός ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που ενίσχυσαν την ήδη υπέροχη ατμόσφαιρα. Στο τέλος της προπόνησης μοιράστηκαν και μετάλλια-έκπληξη που τους ενθουσίασαν. Ευχαριστούμε το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ για όλα όσα μας έδωσε την ευκαιρία να νιώσουμε και να μάθουμε μέσα από αυτές τις προπονήσεις και για τη μεγάλη οικογένεια που αποκτήσαμε. Ελπίζουμε να σας ξαναδούμε την επόμενη χρονιά.

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία της Ελπίδας Αμπελοκήπων με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Συλόγου.

Η "καλύτερη ομάδα" της Ελπίδας φιλοξενήθηκε στο γυμναστήριο "Ι. Λεμονίδης" από τις νεαρές μας αθλήτριες, τους προπονητές Γιάννη Κυλίτση και Θοδωρή Κολεσιώτη, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που χάρισαν στα μέλη του ΚΔΑΠ ένα δίωρο χαράς και διασκέδασης. Και φυσικά, σας περιμένουμε όλους και το Νοέμβριο.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων, ο κορυφαίος σύλλογος σε επίπεδο υποδομών στην Θεσσαλονίκη, διοργανώνει το καθιερωμένο καλοκαιρινό καμπ βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών, υπό την επίβλεψη των προπονητών Γιάννη Κυλίτση και Βαλάντη Μαμάη.

Το καμπ θα διαρκέσει από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου και θα διεξάγεται στο κλιματιζόμενο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Πληροφορίες από τα γραφεία του συλλόγου, τηλ. 2310748470 (18.30-21.30) και από τον υπεύθυνο των Ακαδημιών βόλεϊ κ. Χρήστο Γκαλμπένη ( τηλ. 6979 616922).

Διασκεδάστε και μάθετε τα μυστικά του βόλεϊ εκεί που φτιάχνονται οι πρωταθλητές.

Όπως κάθε χρόνο η Ελπίδα Αμπελοκήπων τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου συμμετέχοντας στην παρέλαση του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης με 41 αθλητές και αθλήτριες των Ακαδημιών Βόλεϊ και Μπάσκετ.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ο ετήσιος χορός της Ελπίδας Αμπελοκήπων στην αίθουσα "Νύμφες", που έδωσε την ευκαιρία σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και φίλους της ομάδας να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Σταυρίδης, ενώ την εκδήλωση τίμησε όπως πάντα με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, που στον δικό του χαιρετισμό εξήρε για μία ακόμη φορά την κοινωνική προσφορά της Ελπίδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογος τίμησε τις ομάδες Παίδων και Παμπαίδων του βόλεϊ για την κατάκτηση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της ΕΠΕΣΘ, τους χορηγούς της Eυθύμιο Περδίκη (Επιχείρηση Εστίασης «Πάντερμος») και Κυριάκο Τσαλταπασίδη (Autotechnik), καθώς και τους αθλητές Δημήτρη Καρακόλια, Θανάση Σκλόπη, Αναστασία Κιόσια, Φωτεινή Παπαφωτίου, Πόπη Καραγιάννη, Ανδριάνα Ιασωνίδου, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ελένη Σπανού και Αθανασία Καπούτση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Τέλος, τιμήθηκε η οικογένεια Λευτέρη Σταμπουλή και Κωνσταντίνα Δροσοπούλου για την προσφορά της στον Σύλλογο.

Στον χορό παραβρέθηκαν επίσης με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Μανώλης Ιωαννίδης, Γαβριήλ Παναγιωτίδης, Βασίλης Μανωλόπουλος, Γιώργος Κατζικάς, Κυριάκος Κωνσταντίνου, ο γεν. γραμματέας της Δήμου Σάκης Παπαγεωργίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» Γιώργος Κυριλλίδης, η δημοτική σύμβουλος Κική Ζωναρέλη, η Τοπική Σύμβουλος Ελευθερία Αντωνίου και εκπρόσωποι της ΕΚΑΣΘ και του ΣΥΔΠΕΒΕΘ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελπίδας Αμπελοκήπων ευχαριστεί όλους τους φίλους της που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και στέκονται αρρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου.

Η Ελπίδα ανακοινώνει ότι το τμήμα Ενηλίκων ξεκινά την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ώρα 21.00 στο Διαδημοτικό Γυμναστήριο Μενεμένης (κάτω από την γέφυρα της οδού Δενδροποτάμου). Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου (2310 748470) και στον έφορο του τμήματος Χρήστο Γκαλμπένη (697 3031033).

Για μία ακόμη φορά η Ελπίδα Αμπελοκήπων έδειξε την αγάπη και την υποστήριξη της στα μέλη του ΚΔΑΠ/ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των αθλητριών του συλλόγου να επισκεφτούν την «Καλύτερη Ομάδα» στο δικό τη χώρο. Το ΚΔΑΠ/ΑΜΕΑ διοργάνωσε πασχαλινό bazaar στις 30 και 31/3 και οι αθλήτριες του τμήματος Παγκορασίδων το επισκέφθηκαν μαζί με τον προπονητή τους Γιάννη Κυλίτση και τους εφόρους Λάζαρο Τσουμπέκη και Χρήστο Γκαλμπένη.