Την πρώτη θέση και στην Β Φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων εξασφάλισε η Ελπίδα και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, αφού νίκησε στα Κύμινα με 3-1 τους Μακεδόνες Αξιού. Οι δύο ομάδες θεωρούνται φαβορί για τον τελικό, ωστόσο στον αγώνα της Δευτέρας αγωνίστηκαν με ελλείψεις και οι προπονητές παρέταξαν διαφορετικά σχήματα από αυτά που θα δούμε στο Φάιναλ Φορ. Η Ελπίδα ολοκληρώνει την Β φάση με τον εξ αναβολής και αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα εναντίον του Αρη, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 22/1 στο "Ι. Λεμονίδης" (ώρα 21.30). 

Τα σετ: 23-25, 25-18, 15-25, 14-25

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Ζίγκα, Χαραβελούλη, Γκοβεδάρου, Γιαννούλη, Καραφουλίδου, Δρακουλίδου, Καλτσώνη (λ) - Στυλιανίδου (λ), Ντούλια, Σταμάτη, Καραγκούνη, Παπαδοπούλου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Δροσοπούλου, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Δάκου (λ) - Σουπιώνη (λ), Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη, Πανταζή, Ντουμάνι.

Εύκολο απόγευμα πέρασε η ομάδα Νεανίδων στον εξ αναβολής αγώνα με τον ΕΟΣ, τον οποίο νίκησε με 3-0 στη Σταυρούπολη. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος αγωνίστηκε χωρίς τις διεθνείς Καλαντάτζε και Παπάζογλου, αλλά δεν συνάντησε αντίσταση από τους γηπεδούχους και η Αντζελα Δέμπη πραγματοποίησε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση, πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές της. Με τη νίκη αυτή, η Ελπίδα εξασφάλισε και μαθηματικά μία από τις δύο πρώτες θέσεις της ημιτελικής φάσης και την ερχόμενη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει στα Κύμινα τους επίσης αήττητους Μακεδόνες Αξιού.

Τα σετ: 25-10, 25-14, 25-10.

ΕΟΣ (Τσαντίδης): Σαββάογλου, Τσαρτσίδου, Σπάρταλη, Τεμιρτζόγλου, Σαχπαζίδου, Γιαννακίδου, Γεωργιάδου (λ) - Παπά (λ), Καδίρη, Σολκίδου, Μπέκα, Γκαγκάρη.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Δέμπη, Ντολοπούλου, Νώτη, Καρακατσιάνη, Κουτούλα, Σουπιώνη (λ) - Δάκου (λ), Πανταζή, Σκλόπη, Αμπεριάδου, Ντουμάνι.

Στον πιο δύσκολο αγώνα που έδωσε μέχρι τώρα, η Ελπίδα νίκησε με 3-0 τον ΠΟ Μουδανιών, μία από τις ομάδες που θα συναντήσει και στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων. Η ομάδα της Χαλκιδικής προέβαλε σθεναρή αντίσταση αλλά στο τέλος υπερίσχυσε η εμπειρία των αθλητριών της Ελπίδας, που αφιέρωσαν τη νίκη στον προπονητή τους Γιώργο Χρυσομαλλίδη για τα γενέθλιά του. H νίκη αφιερώθηκε επίσης στην άτυχη Αλεξάνδρα Δροσοπούλου, που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του 2ου σετ, έχοντας παίξει μόλις τρεις πόντους. Η οικογένεια της Ελπίδας της εύχεται περαστικά και γρήγορη επάνοδο στα γήπεδα. Από τα χαρακτηριστικά του αγώνα και το ότι η πασαδόρος μας Σάρα Τζεϊρανίδου έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος με την αδελφή της Ντανιέλα...

Τα σετ: 25-20, 25-22, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Νώτη, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Σουπιώνη (λ) - Δάκου, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Αμπεριάδου, Σ. Τζεϊρανίδου.

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Κατριλιώτη): Αρνάκη, Ντ. Τζεϊρανίδου, Μάνου, Ευτατόγλου, Παπαβασιλείου, Γιακουμάκη, Πάλιουρα (λ) - Μπιτλή, Μαντάκη.

Η Ελπίδα ολοκληρώνει τους αγώνες της για την 1η φάση την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο.

Πραγματοποιώντας άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, η ομάδα Νεανίδων επιβλήθηκε με 3-0 της μαχητικής ομάδας του Ν. Βότση και βρίσκεται επικεφαλής στην Β Φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Από το πρώτο σετ φάνηκε ότι οι αθλήτριες του Γιώργου Χρυσομαλλίδη είχαν διάθεση να παίξουν ωραίο βόλεϊ και με εντυπωσιακές άμυνες και κερδισμένες μάχες στο φίλε πήραν το πρώτο σετ. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 8-0, αλλά με πίεση από τη γραμμή του σέρβις και εκπληκτικά μπλοκ, τα κορίτσια Ελπίδας ανέτρεψαν τη διαφορά, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον υπόλοιπο αγώνα. Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου η Ελπίδα δίνει στη Σταυρούπολη τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με αντίπαλο τον ΕΟΣ.

Τα σετ: 25-20, 25-21, 25-14

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Νώτη, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Ντουμάνι, Αμπεριάδου, Δάκου, Τζεϊρανίδου, Καρακατσιάνη.

Ν. ΒΟΤΣΗΣ (Βαλσαμίδης): Θωμαΐδου, Γκρεμηλογιάννη, Κώστογλου, Φραγκουλίδου, Σακαράκη, Σαρλή, Μολοπόδη (λ) - Κούλα, Λαζαρίδου, Κωνσταντινίδου, Λόλα, Λιούτα.

* Την ήττα με 3-0 από τον Αίαντα γνώρισε η Εφηβική ομάδα, μετά από κακή εμφάνιση στον Εύοσμο. Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση υποδέχεται την ΧΑΝΘ. 

Την έκτη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η ομάδα Νεανίδων στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ, με 3-0 επί του Πήγασου στην Πολίχνη. Αυτή τη φορά η ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά να φτάσει στο 3-0, ωστόσο συνεχίζει αήττητη και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Την επόμενη εβδομάδα η Ελπίδα υποδέχεται τον ΠΟ Μουδανιών.

Τα σετ: 15-25, 25-27, 22-25

ΠΗΓΑΣΟΣ (Πιπερίδης): Κεκιτζόγλου, Ματσαρόκη, Κανταρτζή, Κομνίνο, Δημητριάδου, Φλώρο, Παγκαλίδου, Μαυροματίδου, Ρόζου (λ), Μυρίδου (λ).

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Νώτη, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Δάκου (λ), Καλαντάτζε, Δροσοπούλου.

Αντίθετα, η ομάδα εφήβων δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την ΧΑΝΘ στο «Ι. Λεμονίδης» με 0-3.

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της ομάδας Νεανίδων στη Β Φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού λόγω της κακοκαιρίας, νίκησε στα Μουδανιά τον τοπικό ΠΟΜ με 3-0.

Τα σετ: 25-15, 25-12, 25-15

ΠΟΜ (Κατριλιώτη): Μάνου, Αρνάκη, Παπαβασιλείου, Ευτατόγλου, Ντ. Τζεϊρανίδου, Γιακουμάκη, Πάλιουρα (λ) - Παπασαραφιανού, Μαντάκη, Παπαδημητρίου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Νώτη, Καλαντάτζε, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Ντουμάνι, Δάκου, Σ. Τζεϊρανίδου, Μαμουλασβίλι, Αμπεριάδου.

Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου η Ελπίδα υποδέχεται τον Ν. Βότση.

Aλλη μία εύκολη νίκη σημείωσε η ομάδα Νεανίδων, αυτή τη φορά επί του Ανατόλια με 3-0. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση στο πρώτο σετ όπου η Ελπίδα έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες, χωρίς βέβαια να κινδυνέψει και στα υπόλοιπα, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και στάθηκε δυνατό να χρησιμοποιηθούν όλες οι αθλήτριες.

Τα σετ: 25-5, 25-13, 25-17.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Νώτη, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Δροσοπούλου, Τζεϊρανίδου, Σκλόπη, Αμπεριάδου, Χυτίρογλου.

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Παπαδοπούλου): Σταμπουλή, Παπαθεμελή, Κουνουπίδου, Πέγιου, Μπακιρτζίδη, Καραβιώτη, Λυκούδη (λ) - Κώνστα, Ιορδανίδου.

Την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου η Ελπίδα αντιμετωπίζει τον Πήγασο στην Πολίχνη.

Από την Χαλκιδική θα ξεκινήσει η Β Φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ για τις νεάνιδες της Ελπίδας. Η ομάδα μας, που προκρίθηκε αήττητη, θα πάει την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στα Νέα Μουδανιά για να αντιμετωπίσει τον ΠΟΜ, ενώ στη συνέχεια θα παίξει με τον Ν. Βότση (εντός), τον ΕΟΣ (στην Σταυρούπολη), τον Αρη (εντός) και τους Μακεδόνες Αξιού (στα Κύμινα). Οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο Final Four.

* Οι έφηβοι θα αρχίσουν την Β Φάση του δικού τους πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Κατσάνειο, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά τον Αίαντα (στον Εύοσμο), την ΧΑΝΘ (εντός), τον Πήγασο (στην Πολίχνης) και τον Αρη (εντός). Η Β Φάση ολοκληρώνεται στις 18 Ιανουαρίου και θα οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο Final Four.

Αν και έχασε το πρώτο της σετ για φέτος, η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας νίκησε στο Ωραιόκαστρο τον ΔΑΣΩ με 3-1. Οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Γιωργου Χρυσομαλλίδη, παρά την μέτρια εμφάνισή της, κατάφερε να επικρατήσει.

Τα σετ: 24-26, 25-16 25-20, 25-15.

Η ομάδα εφήβων είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ενωση Τούμπας, ειδικά μετά τον τραυματισμό αντιπάλου στο δεύτερο σετ, και νίκησε με 3-0.

Πρώτη και αήττητη στον όμιλό της προκρίθηκε η Ελπίδα στην Β φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων, κερδίζοντας και τον Μ. Αλέξανδρο στην έδρα του με 3-0. Μαζί με την πρωταθλήτρια Ελλάδος Ελπίδα συνεχίζουν οι ΠΟ Μουδανιών, Μακεδόνες Αξιού, Ν. Βότσης και ένας από τους Απόλλωνα ή Αρη (παίζουν μεταξύ τους την Τετάρτη). Η κλήρωση της Β Φάσης θα γίνει την Πέμπτη και οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Τα σετ: 16-25, 18-25, 10-25

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Καμπερίδης): Ρουσίδου, Μιχαηλίδου, Παπανικολάου, Αντωνιάδου, Εμμανουηλίδου, Τζαφέρη, Παπαστεργίου, Παπαδοπούλου, Λαγοπούλου, Κυρατλή, Μορφουλά, Τσιολιαρίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Νώτη, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Ντουμάνι, Δάκου, Τζεϊρανίδου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη.

* Αντίθετα, με ήττα 3-0 από τον πρωτοπόρο Πήγασο ολοκλήρωσε η Ελπίδα τους αγώνες της στην Α Φάση του πρωταθλήματος Εφήβων. Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση προκρίθηκε στην Β Φάση, μαζί με τους Πήγασο, Ηρακλή, Αίαντα, ΧΑΝΘ και Αρη. Η κλήρωση της Β Φάσης θα γίνει την Τρίτη και οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ώστε να αναδειχτούν οι τέσσερις που θα συνεχίσουν στο Final Four.

Τα σετ: 18-25, 21-25, 21-25

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Μάρτσης, Χρηματόπουλος, Μπατσαράς, Σταυρακάκης, Καραντάκης, Παπαδόπουλος, Καρακόλιας, Γιαμούκογλου, Μπέλλος, Ταλαμπίρης (λ).

ΠΗΓΑΣΟΣ (Γαϊδατζής): Κομητούδης, Χρηστάκος, Κιριμκίρογλου, Βελιχάι, Μωυσίδης, Γκρέμπενικ, Αντύπας, Σταυρίδης, Ριζόγλου, Κανελιάς, Γκιουγκής (λ), Τζιάβρας (λ).

Παίζοντας όσο χρειαζόταν, η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδα είχε εύκολο βράδυ με αντίπαλο την μαχητική ομάδα του Περσέα. Ετσι ήρθε το τρίτο συνεχόμενο 3-0 και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Ντεμπούτο στην ομάδα νεανίδων έκανε και η παγκορασίδα Μάγδα Αμπεριάδου, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις.

Τα σετ: 25-14, 25-15, 25-16

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλαντάτζε, Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Σουπιώνη (λ) - Δάκου (λ), Αμπεριάδου, Ντουμάνι, Καρακατσιάνη, Τζεϊρανίδου.

ΠΕΡΣΕΑΣ (Ντίαζ): Κανικάτσικ, Χαλκιά, Κυριακίδου, Ψαρρού, Γκουρλίτσα, Αντωνιάδου, Γκαμάνη (λ) - Τσακνάκη, Μπαρμπαλιού, Νικολαΐδου.

Επόμενος αγώνας την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο Ωραιόκαστρο με τον ΔΑΣΩ (21.30).