Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ομάδα νεανίδων, που κατάφερε να επικρατήσει του Ν. Βότση με 3-1 και να πετύχει έτσι την πρώτη της νίκη στην Β φάση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη είχε αρκετά καλή απόδοση στα δύο πρώτα σετ, αλλά στο τρίτο έκανε πολλά λάθη, έχασε πολλά σερβίς και επέτρεψε στον αντίπαλο να μειώσει. Το τέταρτο σετ ήταν αρκετά αγχωτικό, ωστόσο η Ελπίδα κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να πάει με καλύτερο ηθικό στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τους Μακεδόνες Αξιού.

Τα σετ: 25-15, 25-18, 23-25, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Κομνίνο, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Παπάζογλου, Δροσοπούλου, Δάκου (λ) - Νώτη, Τσιφλικιώτη, Πανταζή, Σαλαγκούδη, Σπανού, Λεονταρίδου, Κιόσια (λ).

Ν. ΒΟΤΣΗΣ (Βαλσαμίδης): Αξάρη, Γκρεμηλογιάννη, Θωμαΐδου, Κώστογλου, Αλέξη, Λιούτα, Ντούνη (λ) - Λαζαρίδου, Ευαγγελούδη, Καβαλιεράτου, Κυριακίδου, Καλονίκου (λ).

Την πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα Νεανίδων γνώρισε η Ελπίδα στην πρεμιέρα της Β’ φάσης από τον Αρη με 3-0. Ηταν επίσης η πρώτη ήττα για τις νεάνιδες του συλλόγου μετά από τέσσερα χρόνια (από το 2011) και έξι συνεχόμενες νίκες επί του αντιπάλου της.

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη δεν έδειξε το γνωστό της πρόσωπο και έκανε πολλά λάθη, ειδικά στα δύο πρώτα σετ. Είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν προηγήθηκε με 18-14 στο τρίτο σετ, αλλά ένα «νεκρό διάστημα» δεν της επέτρεψε να το κατακτήσει.

Η ήττα αυτή δεν αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και η Ελπίδα ετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα την Δευτέρα 14/12 με αντίπαλο τον Ν. Βότση στους Αμπελόκηπους.

Τα σετ: 23-25, 20-25, 23-25

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Δροσοπούλου, Καλαντάτζε, Κομνίνο, Δάκου (λ) - Αμπεριάδου, Πανταζή, Χυτίρογλου, Α. Παπάζογλου, Τσιφλικιώτη, Σπανού, Κιόσια (λ).

ΑΡΗΣ (Ιόβτσεφ): Σταματίου, Πήττα, Ζωίδου, Γουγούση, Καθάριου, Θ. Κοσμά, Χίτζιου (λ) - Λαϊνάκη, Μπουσνάκη, Σαρηγιαννίδου, Γερομίχαλου.

Μόλις 68 λεπτά χρειάστηκε η ομάδα Νεανίδων για να φτάσει στην τρίτη της φετινή νίκη. Η Ελπίδα νίκησε 3-0 την Αναγέννηση Ρυσίο και την ερχόμενη Τρίτη ακολουθεί το πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν με αντίπαλο τον Αρη στην έδρα του.

Τα σετ: 25-15, 25-13, 25-8

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Τσιφλικιώτη, Καλαντάτζε, Κομνίνο, Δάκου (λ) - Κιόσια (λ), Παπάζογλου, Αμπεριάδου, Σαλαγκούδη, Πανταζή, Σπανού, Λεονταρίδου.

Με δύο νίκες έκλεισαν τη συμμετοχή τους στην πρώτη φάση των πρωταθλημάτων της ΕΠΕΣΘ οι έφηβοι και οι νεάνιδες της Ελπίδας, που είχαν προκριθεί εδώ και καιρό. Οι έφηβοι νίκησαν στο "Ι. Λεμονίδης" τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησαν και οι νεάνιδες του ΔΑΣΩ στον Δρυμό.

Στην πρεμιέρα της Β Φάσης, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, οι δύο ομάδες μας θα αντιμετωπίσουν τον Αρη, οι νεάνιδες στο "Ι. Λεμονίδης" και οι έφηβοι στο "Κλ. Βικελίδης".

Εύκολο βράδυ είχε η ομάδα Νεανίδων στον δεύτερο φετινό αγώνα της και νίκησε εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο με 3-0 (25-18, 25-8, 25-10). Την επόμενη αγωνιστική η Ελπίδα έχει ρεπό.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Κομνίνο, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Δροσοπούλου, Δάκου (λ) - Κιόσια (λ) - Καρακατσιάνη, Παπάζογλου, Τσιφλικιώτη, Πανταζή, Λεονταρίδου, Σπανού.

* Ανάλογα εύκολο έργο είχε και η ομάδα Εφήβων, που νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 (25-4, 25-13, 25-11). Η μορφή του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Καραβιδόπουλο να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς αθλητές του παιδικού τμήματος. Επόμενος αντίπαλος, την Δευτέρα 19/10, η ΧΑΝΘ.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σταυρίδης, Καραβιδόπουλος, Μπολέτος, Αθανασίου, Καρακόλιας, Κόκκινος, Καραντάκης (λ) - Ρεντζέπης (λ), Καραμούτσας, Χατζηνάκος, Σκλόπης, Γεωργακούδης.

Χωρίς να δυσκολευτεί η ομάδα νεανίδων νίκησε στους Αμπελόκηπους τον Πήγασο Πολίχνης με 3-0, αγωνιζόμενη χωρίς κάποια βασικά της στελέχη. Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Χρυσομαλλίδη να χρησιμοποιήσει όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του. Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα με τον εκτός έδρας αγώνα εναντίον του ΔΑΣΩ.

Τα σετ: 25-15, 25-15, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Κομνίνο, Δάκου (λ) - Κιόσια (λ), Σαλαγκούδη, Πανταζή, Α. Παπάζογλου, Σουπιώνη, Λεονταρίδου, Σπανού.

 

Με νίκη ξεκίνησε τη νέα σεζόν η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας, αφού στον πρώτο αγώνα επικράτησε της αξιόμαχης ΜΕΝΤ με 3-0. Η περυσινή πρωταθλήτρια επιβλήθηκε χωρίς να… «πατήσει γκάζι» και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες του πάγκου. Την επόμενη Δευτέρα 12/10 η Ελπίδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο.

Τα σετ: 25-11, 25-15, 25-19

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Δροσοπούλου, Καλαντάτζε, Κομνίνο, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Πανταζή, Κουτούλα, Αμπεριάδου, Κιόσια, Λεονταρίδου, Σπανού.

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός για τις ομάδες Εφήβων και Νεανίδων της Ελπίδας στους αγώνες αυτής της εβδομάδας. Η ομάδα Νεανίδων, που αγωνίστηκε κατά βάση με κορασίδες, δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στην Περαία τον Περσέα με 3-0 και παραμένει αήττητη στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Επόμενος αντίπαλος, την Δευτέρα 23/11, ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Τα σετ: 25-9, 25-14, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Δροσοπούλου, Κουτούλα, Χυτίρογλου, Τσιφλικιώτη, Καρακατσιάνη, Δάκου (λ) - Κιόσια (λ), Σαλαγκούδη, Σπανού, Λεονταρίδου, Αρμουτσή, Α. Παπάζογλου, Αμπεριάδου.

* Αντίθετα η ομάδα Εφήβων, που βρίσκεται επίσης σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση, πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και έχασε στους Αμπελόκηπους από τον Αίαντα Ευόσμου με 1-3. Την Κυριακή 22/11 η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου παίζει στο Κατσάνειο με τον Ηρακλή.

Τα σετ: 15-25, 25-18, 22-25, 21-25

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Παντίρης, Σταυρακάκης, Μπατσαράς, Καραβιδόπουλος, Μπολέτος, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ) - Καραμούτσας (λ), Σταυρίδης, Κόκκινος, Γεωργακούδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Σκλόπης.

 

 

Η εξαιρετική παρουσία της Κατερίνας Παπάζογλου στο Final Four επιβραβεύτηκε με την απονομή δύο ατομικών διακρίσεων. Η διεθνής ακραία της Ελπίδας, που ξεχώρισε και τις δύο ημέρες, αναδείχτηκε καλύτερη επιθετικός και καλύτερη σέρβερ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει προετοιμασία με την Εθνική Ομάδα Κορασίδων για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, ο προπονητής Γιώργος Χρυσομαλλίδης, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ: «Το Σάββατο αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι, αλλά ακόμη κι όταν το κάναμε δεν παίξαμε καλά και δεν φτάσαμε στα επίπεδα που μπορούμε. Η νίκη της Ηλιούπολης ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Την Κυριακή καταφέραμε να ξεπεράσουμε την απογοήτευση του χαμένου ημιτελικού. Είχαμε περισσότερη φρεσκάδα και μεγαλύτερη πίστη και πήραμε τη νίκη σχετικά εύκολα. Φτάσαμε δύσκολα στο Final Four και η τρίτη θέση είναι επιτυχία για τα κορίτσια. Δεν είχαμε πολλές προπονήσεις στα πόδια μας, αλλά πήραμε τον τίτλο στην Θεσσαλονίκη που ήταν πολύ δύσκολο και χάσαμε στις λεπτομέρειες τον ημιτελικό».

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η Ελπίδα συγχαίρει τους ανθρώπους της ΕΣΠΕΚΕΛ και του ΓΣ Τυρνάβου για την διοργάνωση και τη φιλοξενία και ευχαριστεί τις αθλήτριες και τον προπονητή της ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τις συγκινήσεις που μας χάρισαν.

Στο πρώτο δύσκολο τεστ της σεζόν, η ομάδα Νεανίδων επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κερδίζοντας τον Αρη μέσα στην έδρα του με 3-1. Η νίκη της Ελπίδας θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη, αλλά τα δικά της λάθη κρατούσαν τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Κάπως έτσι χάθηκε το τρίτο σετ, όταν η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη «κόλησε» στην υποδοχή και δέχτηκε έξι συνεχόμενους πόντους όταν το σκορ ήταν 14-13. Ωστόσο στο τέλος υπερίσχυσε η διαφορά εμπειρίας, ποιότητας και λύσεων.

Υπήρχαν όμως και θετικά στοιχεία, όπως η βοήθεια των αθλητριών που ήλθαν από τον πάγκο, η πρώτη φετινή εμφάνιση της Κατερίνας Παπάζογλου στο πρωτάθλημα Νεανίδων και η επάνοδος της Αλεξάνδρας Δροσοπούλου μετά τον τραυματισμό της. Με τη νίκη αυτή η Ελπίδα εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση και την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τα σετ: 22-25, 22-25, 25-16, 21-25.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Κομνίνο, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Κ. Παπάζογλου, Νώτη, Δάκου (λ) - Δροσοπούλου, Αμπεριάδου, Α. Παπάζογλου, Σαλαγκούδη, Χυτίρογλου.

Με την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε η Ελπίδα από τον Τύρναβο, όπου πήρε μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη συμμετείχε στο μικρό τελικό και κατάφερε να ξεπεράσει την απογοήτευση του χαμένου ημιτελικού, για να φτάσει στη νίκη επί της ΕΑ Λάρισας με 3-0. Οι αθλήτριες της Ελπίδας είχαν την αντίδραση που έπρεπε, έδειξαν εγωισμό και είχαν την εικόνα μιας σοβαρής ομάδας, μιας πρωταθλήτριας με αξιοπρέπεια.

Τα σετ: 26-24, 25-20, 25-7

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη (λ) - Δροσοπούλου, Πανταζή, Δάκου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη.

ΕΑΛ (Πνάκας): Σταυροθεωδόρου, Παπακώστα, Δούρου, Τάση, Γεροκώστα, Κοντονάσιου, Τσουκαλά (λ) - Γεωργάκα, Ζιάγγα, Στατίρη, Γίτση.

* Το Σάββατο η απερχόμενη πρωταθλήτρια έχασε στις λεπτομέρειες -αλλά δίκαια- τον ημιτελικό του Σαββάτου από τον ΓΣ Ηλιούπολης με 3-2, αφού βρέθηκε σε κακή μέρα. Με εξαίρεση το δεύτερο σετ στο οποίο κυριάρχησε, η Ελπίδα δεν κατάφερε να δείξει το καλό της πρόσωπο και έκανε πολλά λάθη. Ενδεικτικά σημεία του ματς ήταν το… μπλακ άουτ του τρίτου σετ, όπου το 16-15 υπέρ της ομάδας μας έγινε 16-23, αλλά και η τρομερή ανατροπή του τάι μπρέικ από 2-8 σε 13-13! Δυστυχώς όμως η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε.

Τα σετ: 21-25, 25-16, 17-25, 25-23, 14-16

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη (λ) - Δροσοπούλου, Πανταζή, Δάκου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Λυκογιάννη): Καπέλλου, Γεωργίου, Ευθυμιοπούλου, Πατεράκη, Πανταζοπούλου, Λ. Μπανίκα, Κυριαζοπούλου (λ) - Αρβανίτη, Παπαθανασίου, Κασαπόγλου.