Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η ομάδα Νεανίδων την πρώτη φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, αφού νίκησε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ με 3-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έκανε ίσως το καλύτερό της παιχνίδι, είχε πολύ καλό ρυθμό σε όλο το ματς και έκανε λίγα λάθη.

Σε συνδυασμό με τη νίκη του Καμπανιακού επί του Ν. Βότση (3-0) είχαμε τριπλή ισοβαθμία και ετσι ο Καμπανιακός προκρίθηκε ως πρώτος (4-3 σετ στα παιχνίδια μεταξύ των τριών), η Ελπίδα ως δεύτερη (4-4), ενώ ο Ν. Βότσης αποκλείστηκε. Η Β' φάση ξεκινά την Δευτέρα 5/12 με αντιπάλους τους Μακεδόνες Αξιού στο "Ι. Λεμονίδης".

Τα σετ: 25-8, 25-13, 25-16

ΠΑΟΚ (Ιωαννίδης): Μπουζίκα, Τσέλιου, Κουσιδώνη, Αργυρίου, Λίθαρη, Βαρδοπούλου, Παπίστα (λ) - Αμπατζιάδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Κουτούλα, Παπαφωτίου, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Πανταζή, Δάκου (λ) - Γκόλτσιου, Αρμουτσή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος έκανε η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας, που είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά την ήττα από τον Ν. Βότση. Αν και δεν πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα σημεία και νίκησε τον Καμπανιακό με 3-1.

Η Ελπίδα ήταν καλή στο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 1-0, αλλά στο δεύτερο σετ είχε πρόβλημα στην επίθεση και έχασε πολλά σέρβις, με αποτέλεσμα η αξιόμαχη ομάδα της Χαλάστρας να φτάσει στην ισοφάριση. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχες αντέδρασαν σαν πρωταθλήτριες που υπερασπίζονται τον τίτλο τους και πήραν χωρίς μεγάλες δυσκολίες τα δύο επόμενα σετ.

Τα σετ: 25-20, 21-25, 25-16, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Κ. Παπάζογλου, Κουτούλα, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Γκόλτσιου, Α. Παπάζογλου, Αθανασιάδου, Τσιφλικιώτη, Χυτίρογλου.

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (Αγγουράς): Κουντουρά, Κελπέκη, Βαγγέλη, Γουγούλα, Στεφανίδη, Βελικά, Δόγρανλη (λ) - Στεφανοπούλου (λ), Μητροπούλου, Τουλουπίδου, Μάτσκα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ομάδας νεανίδων από την Επανομή, μια έδρα όπου συνήθως δυσκολεύεται. Οι αθλήτριες του Γιώργου Χρυσομαλλίδη παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, ωστόσο αντέδρασαν όταν δέχτηκαν πίεση και δεν επέτρεψαν στις γηπεδούχες να γίνουν πιο απειλητικές.

Tα σετ: 22-25, 15-25, 25-21, 16-25

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Ντίαζ): Ζιρζίρη, Τζεϊρανίδου, Ξανθοπούλου, Ντάμζι, Μποζίκα, Γκαγκαλνά, Σακκά (λ) - Καράνου, Καραγκιόζη, Πρώιου (λ).

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Κουτούλα, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Πανταζή, Δάκου (λ) - Κ. Παπάζογλου, Γκόλτσιου, Παπαφωτίου, Αμπεριάδου, Α. Παπάζογλου, Αρμουτσή, Ιασωνίδου (λ).

Την πέμπτη της νίκη σε έξι αγώνες σημείωσε η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας επί του Μυγδονιακού με 3-0. Ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει όλες τις αθλήτριές του, καθώς ακολουθεί ο κρίσιμος αγώνας με τον Καμπανιακό που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Tα σετ: 25-14, 25-15, 25-16

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Κ. Παπάζογλου, Α. Παπάζογλου, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Κουτούλα, Δάκου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Αθανασιάδου, Γκόλτσιου, Τσιφλικιώτη, Αρμουτσή, Χυτίρογλου, Σκλόπη.

ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ (Τρύψια): Λάκη, Ξανθοπούλου, Καραγιάννη, Φούρα, Χατζηευστρατίου, Κωστοπούλου, Χατζηαστερλιου (λ).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι επιστροφές συνεχίζονται στις ομάδες βόλεϊ της Ελπίδας και την Δευτέρα ήταν η σειρά της Κατερίνας Παπάζογλου να επανέλθει στην ενεργό δράση. Η διεθνής ακραία, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στον ημιτελικό του Final Four Νεανίδων, έκανε την επανεμφάνισή της σε επίσημο αγώνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νεανίδων με τη Νέα Γενεά, υπό το θερμό χειροκρότημα των θεατών στο γήπεδο «Ι. Λεμονίδης».

Η Κατερίνα χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και στα τρία σετ και μάλιστα με τρεις δικούς της άσους ολοκληρώθηκε το δεύτερο σετ, ενώ η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη νίκησε εύκολα με 3-0 (25-18, 25-9, 25-12) και άρχισε ιδανικά την προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας. Μία ακόμη ιδιαιτερότητα του αγώνα ήταν ότι η Αννα Παπάζογλου βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος με την αδελφή της Εύα, που αγωνίζεται στην ομάδα του Ασβεστοχωρίου.

Τα σετ: 25-18, 25-9, 25-12

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Α. Παπάζογλου, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Πανταζή, Καρακατσιάνη, Δάκου (λ) - Κ. Παπάζογλου, Κουτούλα, Αθανασιάδου, Αμπεριάδου, Σκλόπη, Παπαφωτίου, Σκεφαλέ (λ).

Ν. ΓΕΝΕΑ (Κοτόρτσης): Σταυρίδη, Ε. Παπάζογλου, Μπουγιουκλή, Λάππα, Προδρομίδου, Μπακάλη, Σκορδίλη (λ) - Βουλογιάννη, Αλιού, Αλαμπουρνού, Καρακάρα, Ζάχαρη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εύκολο βράδυ είχε η ομάδα Νεανίδων στο «Ι. Λεμονίδης» με αντίπαλο τον Περσέα, τον οποίο νίκησε με 3-0. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων επέτρεψε στον Γιώργο Χρυσομαλλίδη να κάνει ροτέισον.

Τα σετ: 25-6, 25-15, 25-7

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Κουτούλα, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Πανταζή, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Γκόλτσιου, Γούση, Αρμουτσή, Αμπεριάδου, Α. Παπάζογλου, Σκλόπη.

ΠΕΡΣΕΑΣ (Τζιουμάκας): Παπαδοπούλου, Τατατζικίδου, Ντόλια, Σ, Αλεξίου, Ε. Αλεξίου, Τσιμτσιλιάκου, Γιουλδούρη (λ) - Παπούλα (λ), Τσιλικλή, Μανίκα, Τοπαλίδου, Παντοσίτη, Ατματζίδου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με νίκες της Ελπίδας και του ΑΣΚ Λαγκαδά ολοκληρώθηκε την Κυριακή το τουρνουά βόλεϊ που διοργάνωσε ο σύλλογος στο «Ι. Λεμονίδης» για την προετοιμασία της ομάδας νεανίδων. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη παρουσιάστηκε βελτιωμένη και νίκησε την γυναικεία ομάδα της Αναγέννησης Ρυσίου με 3-1 (14-25, 25-17, 25-18, 25-19), σε έναν αγώνα που δόθηκε και πάλι χρόνος συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες.

Αγωνίστηκαν οι Δροσοπούλου, Πανταζή, Δάκου, Μυλωνά, Καρακατσιάνη, Κουτούλα, Γκόλτσιου, Αθανασιάδου, Α. Παπάζογλου, Σκεφαλέ, Τσιφλικιώτη, Αμπεριάδου, Σκλόπη, Παπαφωτίου, Αρμουτσή, Χυτίρογλου, Ιασωνίδου.

Στον τελικό του τουρνουά ο ΑΣΚ Λαγκαδά νίκησε τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων με 3-1 και κατέκτησε την πρώτη θέση. Η Ελπίδα ευχαριστεί τους τρεις συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και τους εύχεται Καλή Επιτυχία στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μία μέρα μετά την ήττα από τον Ν. Βότση, η ομάδα νεανίδων της Ελπίδας ανέκαμψε και νίκησε εκτός έδρας την ΜΕΝΤ με 3-0. Η επικράτηση συνοδεύτηκε από σχετικά καλή εμφάνιση, αν και δεν έλειψαν τα σκαμπανεβάσματα. Στα θετικά της βραδιάς οι πρώτες εμφανίσεις με την ομάδα των νεαρών Γούση και Ταυλίκου.

Τα σετ: 25-20, 25-7, 25-19

ΜΕΝΤ (Χριστολιάκος): Γιοβανέκου, Αντωνιάδου, Μίχου, Καραγιάννη, Φωτσιτζή, Μαλίκα, Βαλουξή (λ) - Μακράκη, Αβραμίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Δροσοπούλου, Γκόλτσιου, Πανταζή, Μυλωνά, Καρακατσιάνη, Κουτούλα, Δάκου (λ) - Τσιφλικιώτη, Γούση, Α. Παπάζογλου, Ταυλίκου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρκετό κόσμο και καλό θέαμα είχε η πρώτη μέρα του τουρνουά προετοιμασίας που διοργανώνει η Ελπίδα και στην πρώτη της φετινή εμφάνιση η ομάδα νεανίδων ηττήθηκε από την γυναικεία ομάδα του ΑΣΚ Λαγκαδά με 3-0 (25-19, 25-21, 25-21). Ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης χρησιμοποίησε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του και έβγαλε αρκετά συμπεράσματα, αλλά η ήττα ήλθε φυσιολογικά από μία πιο έμπειρη ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών.

Αγωνίστηκαν οι Δροσοπούλου, Πανταζή, Δάκου, Μυλωνά, Καρακατσιάνη, Κουτούλα, Γκόλτσιου, Αθανασιάδου, Α. Παπάζογλου, Σκεφαλέ, Τσιφλικιώτη, Αμπεριάδου, Σκλόπη, Παπαφωτίου, Αρμουτσή, Χυτίρογλου, Ιασωνίδου. Μετά τον αγώνα μια τούρτα περίμενε την λίμπερο της ομάδας Λιάνα Δάκου που έκλεισε τα 18 της χρόνια. Χρόνια Πολλά Λιάνα!

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων νίκησαν την Αναγέννηση Ρυσίου με 3-1.Το πρόγραμμα της Κυριακής: 17.00 Ελπίς - Αναγέννηση (Μικρός Τελικός), 19.00 ΑΣΚ Λαγκαδά - Ακαδημίες (Τελικός)

Την ήττα γνώρισε η ομάδα Νεανίδων από τον Ν. Βότση με 3-1 στους Αμπελόκηπους, στο πρώτο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος, προβληματίζοντας με την απόδοσή της. Το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε ότι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο είναι μια προειδοποίηση ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να διατηρηθούν τα κεκτημένα.

Η Ελπίδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά αντί να διατηρήσει την καλή της απόδοση άρχισε τα λάθη. Το 1-0 έγινε πιο δύσκολα από ότι θα έπρεπε και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν έπειτα από ένα συναρπαστικό δεύτερο σετ. Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για την Ελπίδα, που δεν κατάφερε να ανακάμψει και έφτασε δίκαια στην ήττα.

Τα σετ: 25-21, 22-25, 17-25, 19-25

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Γκόλτσιου, Καρακατσιάνη, Κουτούλα, Δάκου (λ) - Παπάζογλου, Αρμουτσή, Παπαφωτίου, Αθανασιάδου, Τσιφλικιώτη, Αμπεριάδου, Ευγενίδου (λ).

Ν. ΒΟΤΣΗΣ (Βαλσαμίδης): Σαλαγκούδη, Θεοτή, Κυριακίδου, Κώστογλου, Θωμαΐδου, Λιούτα, Αλέξη (λ), Πετροπούλου, Αντύπα, Ντάντουλα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μία πρώτη γεύση από Ελπίδα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το Σαββατοκύριακο οι φίλοι του βόλεϊ, στο τουρνουά που διοργανώνει ο σύλλογος στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» για την προετοιμασία της ομάδας των Νεανίδων. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, πρωταθλήτρια Ελλάδος πέρυσι, θα αντιμετωπίσει την γυναικεία ομάδα του ΑΣΚ Λαγκαδά (Α2 Γυναικών), ενώ συμμετέχουν και δύο ομάδες Β’ Εθνικής, η Αναγέννηση Ρυσίου και οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων. Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9
18.00 Ελπίς (Νεάνιδες) - ΑΣΚ Λαγκαδά (Γυναίκες)
20.00 Αναγέννηση Ρυσίου (Γυναίκες) - Ακαδημίες Πρωτ. Πεύκων (Γυναίκες)

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9
17.00 Μικρός Τελικός
19.00 Τελικός