Ελπίς Αμπελοκήπων – Ζαφειράκης Νάουσας 3-1 (25-18, 27-25, 22-25, 25-21)

 

Σε έναν αγώνα που η νίκη ήταν μονόδρομος για την Ελπίδα Αμπελοκήπων οι παίκτες του Γιάννη Κυλίτση κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια δύσκολη επικράτηση με 3-1 (25-18, 27-25, 22-25, 25-21) επί του Ζαφειράκη Νάουσας για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών. Η Ελπίδα έπαιξε κατά διαστήματα καλό βόλει ενώ πήρε βοήθειες από τον πάγκο με πιο ουσιαστική την προσφορά του Κώστα Νικολακάκη που όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Φώτη Βασιλειάδη αντεπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο διαγώνιος της Ελπίδας είχε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό το οποίο επιβαρύνθηκε με τη συμμετοχή του.

Στο πρώτο σετ, η γηπεδούχος ομάδα της Ελπίδας κατόρθωσε να επιβάλλει το ρυθμό της και να προηγηθεί 1-0 με 25-18, εύκολα. Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες βρέθηκαν για αρκετή ώρα κοντά στο σκορ και η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική. Στις λεπτομέρειες η Ελπίδα έκανε το 2-0 με 27-25 και σε εκείνο το σημείο φάνηκε ότι το παιχνίδι τελείωσε. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Νάουσας μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ και εμφανίστηκε αποφασισμένη στο τελείωμά του, αποφεύγοντας τα λάθη που έκανε στο δεύτερο και μειώνοντας σε 2-1. Στο τέταρτο σετ υπήρχε πολύ άγχος και από τις δύο πλευρές. Καμία δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και η ομάδα που το κατάφερε πήρε και το σετ. Η Ελπίδα ήταν αυτή που την κατάλληλη στιγμή με σωστές επιθετικές επιλογές ξέφυγε κρατώντας το υπέρ της σκορ μέχρι το τελικό 25-21 και 3-1.

Για τον αγώνα ο τεχνικός της Ελπίδας Γιάννης Κυλίτσης τόνισε: “Ξεκινήσαμε το ματς αρκετά αγχωμένοι λόγω ότι χρειαζόμασταν τη νίκη οπωσδήποτε μέσα στην έδρα μας . Ρισκάραμε με τη συμμετοχή του Φώτη Βασιλειάδη , ο οποίος αν και προσπάθησε στο ξεκίνημα στη συνέχεια έπαθε υποτροπή και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Στη θέση του μπήκε ο Κώστας Νικολακάκης ο οποίος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι. Η προσφορά του ήταν πολύ σημαντική για την επίτευξη της νίκης. Επίσης ιδιαίτερα θετικός ήταν και ο Μπατσαράς ο οποίος αντικατέστησε τον Καρασαρλίδη και συνέβαλε τα μέγιστα στο να κερδίσουμε τον αγώνα”. Σε ερώτηση για το που κρίθηκε ο αγώνας ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: “Στο πάθος. Αν και δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε καλά ωστόσο ήμασταν πιο παθιασμένοι. Θέλαμε τη νίκη περισσότερο και αυτό κατά διαστήματα βγήκε και στο παρκέ”.

 

Ελπίς Αμπελοκήπων (Κυλίτσης): Γαβριήλ, Βασιλειάδης, Καρασαρλίδης, Κοντογιάννης, Πρώιος, Βουλγαρίδης, Αλμαλής (λ), Μάρτσης, Μπατσαράς, Νικολακάκης, Κοεμτζής


Ζαφειράκης Νάουσας (-): Αποστόλου, Μάγκος, Ορδουλίδης, Βαρθολομαίος, Σηπιτάνος, Προύσαλης, Άτσης (λ), Αντιφάκος