Ηρακλής- Ελπίδα 3-0 (25-22, 26-24, 25-20)

 

Ήττα από τον Ηρακλή γνώρισε η Ελπίδα, στο κλειστό της Μίκρας. Το τελικό 3-0 ήρθε χωρίς άγχος καθώς ο γηραιός ήταν ανώτερος και φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ότι επιζητούσε περισσότερο το τρίποντο από την ομάδα των Αμπελοκήπων.

Στο πρώτο σετ, η Ελπίδα έκανε δυνατή αρχή και προηγήθηκε. Χαρακτηριστικό του Ηρακλή, τα πολλά λάθος σερβίς που έδωσαν εύκολους πόντους. Στο σημείο του 13-16, οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση, βελτιώνοντας αρχικά το σερβίς που προκάλεσε σύγχηση στην υποδοχή της Ελπίδας. Εν συνεχεία και όταν το παιχνίδι πήγε επάνω στο φιλέ, το μπλοκ του γηραιού λειτούργησε άψογα και έτσι ήρθε το τελικό 25-22. Ένα διπλό μπλοκ με τον Γεροβασιλείου πρωταγωνιστή και ένα μονό του Ηλία Θεοδόση, ήταν αρκετά για να ολοκληρωθεί το σετ.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες πήγαν πόντο- πόντο, μέχρι το 10-12 της Ελπίδας. Κάπου εκεί ο Ηρακλής έτρεξε ένα μεγάλο σερί 7-0 για να πάρει σαφές προβάδισμα νίκης. Η ομάδα του Κυλίτση όμως επέστρεψε, μάζεψε αρχικά τη διαφορά στο 21-20 και στη συνέχεια ισοφάρισε 24-24. Η ομάδα του Χρήστου Πάτρα, σπατάλησε τρείς ευκαιρίες για να τελειώσει το δεύτερο σετ καθώς προηγήθηκε 24-21. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο όμως, δύο λάθη της Ελπίδας ήταν αρκετά για να γίνει τελικά το 2-0 με 26-24.

 

Το τρίτο σετ κρίθηκε πιο εύκολα για τον Ηρακλή που έχτισε μια διαφορά και την κράτησε χωρίς προβλήματα, επικρατώντας 25-20. Η Ελπίδα έπαψε να το πιστεύει, για την ακρίβεια δε φάνηκε ότι πίστεψε ποτέ σε μια ιστορική νίκη.

Ηρακλής (Πάτρας): Ηλίας Θεοδόσης, Τσολάκος, Κατσαφλιάκας, Γεροβασιλείου, Τσιάρας, Ιωαννίδης, Τσιράκης (λ)/ Ευγενίδης, Δούρβος, Σταυρακάκης

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Πρώιος, Καρασαρλίδης, Μάρτσης, Βασιλειάδης, Νικολακάκης, Κοντογιάννης, Αλμαλής (λ)

 

Γιάννης Κυλίτσης 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εμφάνιση της ομάδας του, απέναντι στον Ηρακλή ο Γιάννης Κυλίτσης. Ο προπονητής της Ελπίδας, τόνισε ότι υπήρξε πολύ γκρίνια και ανέλαβε την ευθύνη της κακής εικόνας, σε δηλώσεις του στην κάμερα του volleynews.gr

 

«Συγχαρητήρια στον Ηρακλή, ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Κάναμε πολύ κακή εμφάνιση και δε χρειάζεται πλέον να συζητάμε για απουσίες, ήμασταν απαράδεκτοι. Προσπαθούμε να βρούμε κίνητρα για να παίξουμε, να ¨μπούμε¨ στο πρωτάθλημα, ειδικά τα νέα παιδιά. Μακάρι να τα βρούμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ο Ηρακλής μας πίεσε, εμείς δεν ανταποκριθήκαμε και είχαμε το μυαλό μας σε διάφορα άλλα, συζητήσεις μεταξύ μας, γκρίνια. Η ευθύνη είναι δική μου, πάντα η ευθύνη πέφτει στον προπονητή. Θα προσπαθήσουμε για τη συνέχεια».