Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα «Πώς να επιλέξω Σπουδές & Επάγγελμα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση», διοργάνωσε το Φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ που αποτελεί Χορηγό του ΑΣ Ελπίς, με τον σύλλογό μας να δηλώνει παρών στην εκδήλωση και να συμμετέχει ενεργά. 

Η ανοιχτή ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Makedonia Palace Hotel, σε συνεργασία του Φροντιστηρίου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ με τη διακεκριμένη και ηγετική -στον κλάδο της- επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Με δεδομένο ότι η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι μαθητές/τριες για την πορεία και την εξέλιξή τους και η αναζήτηση αυτή αρχίζει ήδη από την Α’ Λυκείου ώστε να καταλήξει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, αλλά τις περισσότερες φορές η επιφανειακή ενημέρωση και οι διάσπαρτες πληροφορίες οδηγούν σε εσφαλμένες αντιλήψεις, η συγκεκριμένη ημερίδα ήρθε για να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και κατευθύνσεις.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης, Συγγραφέας & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ένας από τους πλέον έμπειρους ομιλητές πανευρωπαϊκά.

Στην ημερίδα αυτή, οι συμμετέχοντες/ουσες πληροφορήθηκαν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση για δεδομένα πού αφορούν:

  • Tις άγνωστες ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη & τις Νέες Τεχνολογίες στους περισσοτέρους κλάδους
  • Τις “κλασικές” σπουδές που οδηγούν σε καινοτόμες ειδικότητες
  • Τα Άγνωστα Επαγγέλματα του Μέλλοντος
  • Τις αλλαγές και παγίδες του Συστήματος Εισαγωγής στην Επιλογή Σπουδών
  • Τη διεπιστημονικότητα των τμημάτων και τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιουργεί
  • Τους παράγοντες που συμβάλλουν για την Επιτυχία στις εξετάσεις