Τα παιδιά στο χωριό Γκόνγκο της Τανζανίας θα μπορούν πλέον να παίζουν βόλεϊ και να αθλούνται φορώντας τις πράσινες φανέλες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, προβάλλοντας το όνομα αλλά και τις αξίες του συλλόγου μας στη μακρινή χώρα της Αφρικής.

Με «πρέσβειρα» την αθλήτριά μας Θεοδοσία Κοσμά, η οποία βρίσκεται στην Τανζανία συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εθελοντισμού του οργανισμού Wheeling2help, ο σύλλογός μας πρόσφερε αθλητικό εξοπλισμό όπως φιλέ για βόλεϊ και μπλουζάκια στα παιδιά του Δημοτικού του χωριού Γκόνγκο, με στόχο να βοηθήσει στην εκπαίδευσή τους και σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

Μέσα από την παρουσία της στην Τανζανία, η Θεοδοσία Κοσμά μύησε τα παιδιά στον όμορφο κόσμο του βόλεϊ στο πλαίσιο των αθλητικών - πολιτιστικών δράσεων του προγράμματος και μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι γι’ αυτήν!

Το Wheeling2help δραστηριοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια στο χωριό Γκόνγκο με τα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest και μεταξύ άλλων έχει βάψει και εξοπλίσει το τοπικό ιατρείο, έχει χτίσει μια φάρμα πουλερικών, τουαλέτες και κουζίνα για το δημοτικό σχολείο, ένα κέντρο εναλλακτικού εισοδήματος και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες του χωριού, καθώς και ένα κέντρο βιώσιμης γεωργίας που θα είναι και η αγορά του χωριού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Wheeling2help θα βρείτε στην ιστοσελίδα του οργανισμού: https://www.wheeling2help.com