Την έκτη συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε το ανδρικό βόλεϊ της Ελπίδας, αλλά η χαρά ήταν μισή, καθώς οι "πράσινοι" έφτασαν στο τάι μπρέικ για να κερδίσουν τον Ερμογένη Ξάνθη με 3-2 σετ και ανταμείφθηκαν τελικά με δύο βαθμούς, παρότι είχαν προηγηθεί με 2-0 και θα μπορούσαν να είχαν πάρει το "τρίποντο".

Παρά την απώλεια ενός βαθμού, όμως, η ομάδα μας σκαρφάλωσε στην 3η θέση της κατάταξης του Βορείου Ομίλου, ισοβαθμώντας πλέον με τον Ήφαιστο Φλώρινας που ηττήθηκε εκτός έδρας από τον πρωτοπόρο Εθνικό Αλεξανδρούπολης (3-0).
Ο σύλλογος της Φλώρινας θα αποτελέσει τον επόμενο αντίπαλο της Ελπίδας, την ερχόμενη Κυριακή (29/01) στις 17:30, στην πρεμιέρα του β' γύρου στο "Ι. Λεμονίδης", με την παρουσία του κόσμου της ομάδας μας να κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. 

Τα σετ: 3-2 (25-18, 25-21, 19-25, 27-29, 15-11).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κουτουνίδης): Σκλόπης, Χρηστάκος, Όσσας, Μάρτσης, Διβάρης, Σιμητός / Δημητρακούδης (λ), Σταυρίδης (λ), Κωνσταντινίδης, Κουτουνίδης, Χρριστοφορίδης, Παχιαδάκης, Καλτσίδης.

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παρασκευόπουλος): Ντουντουλάκης, Ματθαίος, Γρηγοράκης, Μετγιάζης, Λαντζουράκης, Ρετζέπης / Τσούλιας (λ), Παπαβασιλείου, Μακρίδης.