Το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών σφράγισε η Ελπίδα, που μπήκε νικηφόρα στο 2023 κερδίζοντας εκτός έδρας τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ για τη 2η αγωνιστική της Β' Φάσης του Κυπέλλου.

Με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα και με απουσίες, ο κόουτς Γεωργιάδης μπόρεσε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες, ενώ ντεμπούτο με την ομάδα μας έκανε η νεοαποκτηθείσα Ανθή Αρχοντή.

Οι «πράσινες» επιβλήθηκαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και εξασφάλισαν την πρόκριση για τη Γ' Φάση, μαζί με τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας, τις Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας και τον Πανιώνιο, που θα μπουν στην κλήρωση μαζί με οκτώ ομάδες της Volley League (Α.Ο. Θήρας, Θέτιδα Βούλας, Μαρκόπουλο, Λαμία, Ηλυσιακός, Άρης, Αιγάλεω και Ζ.Α.Ο.Ν). 
Π.Α.Ο.Κ., Ολυμπιακός, Α.Ε.Κ. και Παναθηναϊκός που τερμάτισαν στις 4 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στον Α' γύρο της Volley League γυναικών παίρνουν την απευθείας πρόκριση για την 2η αγωνιστική της Γ' Φάσης (Προημιτελικά).

Τα σετ: 0-3 (21-25, 10-25, 11-25).

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τσουλκανάκης): Οικονομίδου, Ζάικου, Διαμαντή, Μαρκούλη, Παπαβασιλείου, Μάρτση / Κοντογιαννοπούλου (λ), Χαϊδεμένου, Μήτσικα.

Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Μπαλογιάννη, Γουγούση, Παπάζογλου, Τριανταφύλλου, Κώστογλου, Ράντοβιτς / Ρουμπάκη (λ), Στεργιάκη (λ), Παπαδοπούλου, Σουπιώνη, Αρχοντή.