Ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Στέλιο Κουτουνίδη, ο οποίος θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά στην τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του συλλόγου μας, με στόχο να συνοδευτεί η περίοδος 2022-2023 με ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική πρόοδο για τους «πράσινους».

Ο Στέλιος Κουτουνίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και υπήρξε αθλητής βόλεϊ από το 1978 έως το 1998. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής Αγωγής από το 1986 και παράλληλα έχει συμπληρώσει περισσότερα από 35 χρόνια στους πάγκους, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρώτος προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (Α1 κατηγορία, 1999-2002), στους άνδρες του Μακεδονικού (Α2 και Β’ Κατηγορία, 2005-2007), στους άνδρες και εφήβους του Αίαντα Ευόσμου (Α’ ΕΠΕΣΘ, Β’ Εθνική και Α2 Κατηγορία, 2010-2015) και πιο πρόσφατα στις γυναίκες του Άρη Θεσσαλονίκης (Α1 Κατηγορία, 2018-2019) και στους άνδρες και εφήβους του Πήγασου Πολίχνης (2015-2018 και 2019-2020), με την ομάδα του οποίου πανηγύρισε πέρσι την άνοδο στην Pre League Ανδρών και την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΠΕΣΘ.
Επιπλέον, με τους εφήβους του Πήγασου κατέκτησε τόσο το Πρωτάθλημα ΕΠΕΣΘ όσο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επί δύο διαδοχικές χρονιές, το 2016 και το 2017, ενώ συμμετείχε σε άλλες δύο αντίστοιχες τελικές φάσεις Εφήβων της ΕΠΕΣΘ ως προπονητής του Αίαντα Ευόσμου (2011 και 2014).

«Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την συνεργασία μου με την Ελπίδα τη χρονιά που μας πέρασε. Είναι ένα σωματείο που έχει πολύ καλή οργάνωση και αυτό το στοιχείο, το οποίο είχα πληροφορηθεί από πριν, μπόρεσα να το διαπιστώσω και από κοντά. Δεν ήταν δύσκολο, λοιπόν, να συμφωνήσουμε και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, θέλοντας να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κουτουνίδης και συνέχισε:
«Η σεζόν που τελείωσε ήταν πρωτόγνωρη, αφού προερχόμασταν όλοι μας από ενάμιση χρόνο αγωνιστικής αδράνειας λόγω της πανδημίας. Φτιάξαμε μία τελείως καινούργια ομάδα, η οποία ήταν εξαιρετική μετά τις γιορτές και είχε αήττητη πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ενόψει της νέας περιόδου θα επιδιώξουμε να “χτίσουμε” πάνω σ’ αυτή την καλή πορεία που είχαμε από το ξεκίνημα στο 2022, προσπαθώντας να παρουσιαστούμε όσο πιο βελτιωμένοι μπορούμε ως σύνολο. Με τον ίδιο κορμό παικτών και με κάποιες προσθήκες, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας της Ελπίδας κατέληξε λέγοντας:
«Οι προπονήσεις μας συνεχίζονται με πολλή διάθεση στο “Ι. Λεμονίδης” όλο τον Ιούνιο, τρεις φορές την εβδομάδα, τόσο για τους παίκτες μας που σκέφτονται ήδη την ερχόμενη χρονιά, όσο και για παιδιά που ενδιαφέρονται να αποτελέσουν κομμάτι της ομάδας μας και φυσικά είναι ευπρόσδεκτα σε αυτή την πορεία. Με εφόδιο την όρεξη για δουλειά, είμαστε αισιόδοξοι ότι η νέα χρονιά θα επιφυλάσσει θετικές εμπειρίες για την Ελπίδα και για όλους τους παίκτες».