Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας στο νεοσύστατο γυναικείο τμήμα μπάσκετ με τους πολύπειρους προπονητές του Γυναικείου μπάσκετ και όχι μόνο για τη σεζόν 2022-23, κ. Γουναρίδη Σταύρο & κ. Κοκκινίδη Γρηγόρη.

Η Διοίκηση της Ελπίδας τους εύχεται να έχουν μια καλή συνεργασία και να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.
 
ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 
Προπονητής μπάσκετ από το 1990 σε πολλές ομάδες της πόλης μας σε ανδρικά, γυναικεία και τμήματα υποδομής. Υπήρξε προπονητής για 10 χρόνια στο γυναικείο του Αίαντα με πολλές διακρίσεις και παρουσία σε 3 συνεχόμενα final four με την ομάδα των κορασίδων. Άνοδο με την ομάδα του Αγ. Αθανασίου από την Γ' στην Β' ΕΚΑΣΘ. Υπήρξε προπονητής στην ομάδα του Μακεδονικού σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Έχει συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια του ΣΕΠΚ και μάνατζμεντ αθλητισμού. Έχει συμμετοχή σε σεμινάρια των Houston Rockets στο Τέξας της Αμερικής με εκπαίδευση και παρακολούθηση στις ατομικές και ομαδικές προπονήσεις της επαγγελματικής ομάδας των Houston Rockets. Συμμετοχή στίς ατομικές προπονήσεις της ομάδας του Μακεδονικού, όπως και άλλων παικτών.
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια εργάζεται στην πρότυπη ακαδημία των Αμπελοκήπων «ΕΛΠΙΣ», σαν υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος και προπονητής στα τμήματα υποδομής.
 
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
 
Η αθλητική καριέρα του άρχισε στις ακαδημίες του Ηρακλή κι έπειτα του ΒΑΟ και συνεχίστηκε σε Αρίων, Θερμαϊκό, ΔΕΛΑΣΑΛ, ΠΑΟΒ, ΑΤΛΑ, Α.Ε. Συκεών, Παναθλητικό.
     Ξεκίνησε να προπονεί το 2002 στις ακαδημίες του Παναθλητικού έχοντας αρκετές επιτυχίες με τις κορασίδες (3η θέση 2003-2004 κ 2η 2009-2010) και τις νεανίδες όπου ως assistant coach το 2001-2002 κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. 
     Μεγαλύτερη επιτυχία είναι η άνοδος στην Α2 κατηγορία το 2008 κερδίζοντας πρωτάθλημα και κύπελλο πάλι σαν assistant coach. Ως πρώτος προπονητής στο γυναικείο τμήμα του Παναθλητικού την χρονιά 2005-2006 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο κύπελλο της ΕΚΑΣΘ. Στον Παναθλητικό παρέμεινε έως το καλοκαίρι του 2013.
     Επίσης διετέλεσε προπονητής στο γυναίκειο του Μ. Αλεξάνδρου Καλοχωρίου, στις ακαδημίες (παιδικό-προπαιδικό) της Α.Ε. Συκεών, στο παιδικό, τις κορασίδες και τις ακαδημίες του Απόλλων Καλαμαριάς.
     Τη σαιζόν 2018-2019 ως πρώτος προπονητής στο γυναικείο του νεοφώτιστου Ηρακλή στην Α1 κατηγορία δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του μια ανταγωνιστική ομάδα. Σε αυτή θέση παρέμεινε έως τον Νοέμβριο του 2018.
     Από τον Αύγουστο του 2021 εργάζεται στην πρότυπη ακαδημία των Αμπελοκήπων «ΕΛΠΙΣ», σε παιδικό-προπαιδικό και κορασίδες.
     Τέλος από το 2002 συνεργάζεται με την ΕΚΑΣΘ στα αναπτυξιακά της κλιμάκια.