Άρχισαν τα Τουρνουά της ΕΚΑΣΘ Παμπαίδων - Παγκορασίδων και Μίνι αγοριών το Σαββατοκύριακο 19-20/3.

🏀Το Σάββατο 19/3 στο γήπεδο της Νεάπολης το τμήμα των Παμπαίδων αγωνίστηκε με το ΠΚ Νεάπολης και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πήρε την νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο.
Ακολούθησε την ίδια μέρα στο γήπεδο του Φιλύρου το τμήμα των Παγκορασίδων όπου αγωνίστηκαν με τον Αετό Φιλύρου, τα κορίτσια προσπάθησαν είχαν διάθεση αλλά η απειρία  και η πρώτη συμμετοχή πολλών αθλητριών  σε επίπεδο αγώνα ,δεν άφησαν πολλά περιθώρια για νίκη απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο.

🏀Την Κυριακή 20/3 το τμήμα Μίνι Αγοριών αγωνίστηκε στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με το αντίστοιχο της ΕΚ Σταυρούπολης.
Πιάνοντας πολύ καλή απόδοση σε όλα τα οκτάλεπτα οι αθλητές της Ελπίδας πήραν την νίκη.
Ο κόουτς Μαυροκεφαλίδης είδε τους παίκτες του σε πολύ καλή μέρα αφήνοντας ελπίδες για την συνέχεια του Τουρνουά.

🏀 Πρέπει να επισημάνουμε ότι στο φετινό τουρνουά της ΕΚΑΣΘ, μετά απο τον νέο κανονισμό της ΕΟΚ, στον ηλεκτρονικό πίνακα των γηπέδων δεν εμφανίζεται το σκορ και τα φάουλ των αθλητών, παρά μόνο ο χρόνος του αγώνα, και στο φύλλο αγώνα γράφονται μόνο οι πόντοι, χωρίς το νούμερο του παίκτη που τους έβαλε.
Η Ελπίδα ήταν από τις πρώτες ομάδες που υποστήριζε αυτόν τον κανονισμό και μάλιστα από την αρχή της χρονιάς οι δημοσιεύσεις των αγωνιστικών τμημάτων μας είτε κερδίζαμε είτε χάναμε ήταν χωρίς σκορ και πόντους παικτών.
Στην Ακαδημία μας πρώτο μέλημά μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και το μπάσκετ μετά. Βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας της ακαδημίας, το οποίο πρέπει να υπάρχει σε όλες τις ακαδημίες, είναι ότι όλα τα παιδιά παίζουν. Δεν έχει σημασία αν είναι καλοί στο μπάσκετ ή λιγότερο καλοί, αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε. Το ταμπλό και το σκορ δεν έχει καμία αξία και σημασία σε αυτές τις ηλικίες.

🏀Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη σε όλα τα τμήματα. Όλα τα  παιδιά αγωνίστηκαν με πάθος, ενέργεια, χάρηκαν τις αναμετρήσεις και χειροκροτήθηκαν από τους προπονητές και τους γονείς που παρακολούθησαν τα παιχνίδια.

👏👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους!