Είκοσι μήνες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα και την όμορφη αλλά ημιτελή εμπειρία της συμμετοχής στη Volleyleague, η ανδρική ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων επιστρέφει με ανανεωμένη διάθεση.

Οι «πράσινοι» ξεκινούν την πορεία τους στην Α2 Κατηγορία Ανδρών το Σάββατο (13/11) στις 18:00, υποδεχόμενοι την Ένωση Τούμπας στο «Ι. Λεμονίδης», με την προσδοκία ότι ο αθλητισμός θα αποδειχθεί αυτή τη φορά ισχυρότερος από την πανδημία και θα φτάσουν μέχρι το τέλος της σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

«Η ευχή όλων μας είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η φετινή αγωνιστική περίοδος, χωρίς άλλες παύσεις. Η περσινή αποχή από προπονήσεις και αγώνες έκανε μεγάλο κακό στους ερασιτέχνες αθλητές, που έχασαν όλη τη χρονιά. Πλέον, έχουν επιστρέψει στο γήπεδο με θετική ψυχολογία και με την προσδοκία ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι τέλους», τόνισε ο νέος προπονητής της ομάδας Στέλιος Κουτουνίδης, που συνέχισε λέγοντας:

«Θα είναι λίγο περίεργη σεζόν, με ένα καινούργιο σύστημα διεξαγωγής, που πέρσι δεν δοκιμάστηκε και δεν ξέρουμε πώς θα αποδειχθεί στην πράξη. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσαμε, με διάφορα προβληματάκια λόγω τραυματισμών και κορωνοϊού, που πιστεύω ότι απασχόλησαν και άλλες ομάδες. Φτάνουμε πια στην πρεμιέρα μας το Σάββατο, όλοι οι παίκτες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες, αν και κάποιοι από αυτούς είναι με ελλιπή προετοιμασία, καθώς είχαμε δύο παιδιά με διάστρεμμα και άλλα δύο που επανήλθαν από Covid-19».

Αναφερόμενος στο προσεχές ματς, αλλά και στους συνολικούς στόχους της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε:
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε μία καλή αρχή απέναντι στην Ένωση Τούμπας. Η ομάδα μας είναι νεανική και πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε μέσα από κάθε παιχνίδι και μέσα από τις νίκες, ώστε στο τέλος να πάρουμε αυτό που αξίζουμε βάσει της προσπάθειάς μας. Υπάρχει πίστη, οι παίκτες που ήταν ετοιμοπόλεμοι όλοι αυτό το διάστημα κάλυψαν το κενό των απόντων και όλα τα παιδιά έδειξαν διάθεση, θέληση και υπομονή. Τώρα περιμένουμε ότι θα μπορέσει να φανεί η δουλειά τους μέσα στο γήπεδο».

Τον δικό τους ρόλο αναμένεται να παίξουν, σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση, τα παιδιά των Ακαδημιών της Ελπίδας και οι φίλαθλοι των Αμπελοκήπων, που έχουν τον τρόπο να δημιουργούν ξεχωριστή, όμορφη ατμόσφαιρα δίνοντας ώθηση στην ομάδα, όπως αναγνώρισε ο κ. Κουτουνίδης:
«Ο κόσμος της Ελπίδας βρίσκεται παραδοσιακά στο πλευρό των αθλητών και των αθλητριών του συλλόγου. Δίνει μια βοήθεια σημαντική, που πραγματικά μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, ανεβάζοντας την ψυχολογία των νεαρών παικτών μας. Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος και ότι θα μας ενισχύσουν με την παρουσία τους, αυτό το Σάββατο και σε κάθε ευκαιρία. Και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να τους ανταμείψουμε, με την προσπάθειά μας και με τις νίκες που ευελπιστούμε ότι θα έρθουν».