Ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων και ειδικότερα η Ελπίς Αμπελοκήπων BC Academy ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Γρηγόρη Κοκκινίδη.

Ο προπονητής μας  

Η αθλητική καριέρα του άρχισε στις ακαδημίες του Ηρακλή κι έπειτα του ΒΑΟ και συνεχίστηκε σε Αρίων, Θερμαϊκό, ΔΕΛΑΣΑΛ, ΠΑΟΒ, ΑΤΛΑ, Α.Ε. Συκεών, Παναθλητικό.
Ξεκίνησε να προπονεί το 2002 στις ακαδημίες του Παναθλητικού έχοντας αρκετές επιτυχίες με τις κορασίδες (3η θέση 2003-2004 κ 2η 2009-2010) και τις νεανίδες όπου ως assistant coach το 2001-2002 κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη επιτυχία είναι η άνοδος στην Α2 κατηγορία το 2008 κερδίζοντας πρωτάθλημα και κύπελλο πάλι σαν assistant coach. Ως πρώτος προπονητής στο γυναικείο τμήμα του Παναθλητικού την χρονιά 2005-2006 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο κύπελλο της ΕΚΑΣΘ. Στον Παναθλητικό παρέμεινε έως το καλοκαίρι του 2013.
Επίσης διετέλεσε προπονητής στο γυναίκειο του Μ. Αλεξάνδρου Καλοχωρίου, στις ακαδημίες (παιδικό-προπαιδικό) της Α.Ε. Συκεών, στο παιδικό, τις κορασίδες και τις ακαδημίες του Απόλλων Καλαμαριάς.
Τη σαιζόν 2018-2019 ως πρώτος προπονητής στο γυναικείο του νεοφώτιστου Ηρακλή στην Α1 κατηγορία δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του μια ανταγωνιστική ομάδα. Σε αυτή θέση παρέμεινε έως τον Νοέμβριο του 2018.
Τέλος από το 2002 συνεργάζεται με την ΕΚΑΣΘ στα αναπτυξιακά της κλιμάκια.
 
Ο coach μας δήλωσε:
 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο της Ελπίδας Αμπελοκήπων, και το Δ.Σ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Είμαι ενθουσιασμένος για το πρότζεκτ και την πρόκληση. Ο ενθουσιασμός μου είναι κάτι που πρέπει να μεταφέρω στην ομάδα. Η ενασχόλησή με τα αναπτυξιακά προγράμματα και η εκμάθηση των βασικών της καλαθοσφαίρισης πρέπει να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Η Ελπίδα Αμπελοκήπων έχει δημιουργήσει μια βάση στις μικρές ηλικίες και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον coach Σταύρο Γουναρίδη. Το μπάσκετ μας ενώνει. Ας απολαύσουμε μαζί με τους αθλητές μας αυτό το ταξίδι. Με καθημερινή δουλειά θα τους βοηθήσουμε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους!
Είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη  για τα παιδιά αλλά και για την κοινωνία γενικότερα, η επάνοδος των ανήλικων στις προπονήσεις. Η ευθύνη που έχουμε όλοι για την τήρηση των Πρωτοκόλλων είναι μεγάλη αλλά όλοι εδώ στον Σύλλογο της Ελπίδας Αμπελοκήπων είμαστε έτοιμοι και παρέχουμε ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας.
Καλή και ασφαλής αθλητική και μαθητική χρονιά!
Και μη ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός συμβαδίζει με την πρόοδό μας στο σχολείο».