Ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Στέλιο Κουτουνίδη, ο οποίος θα είναι ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του συλλόγου μας και θα συνεισφέρει με τη μακρά εμπειρία και τις αναγνωρισμένες ικανότητές του στην ανάδειξη νέων ταλέντων και στην επίτευξη των αγωνιστικών στόχων μας.

Ο Στέλιος Κουτουνίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και υπήρξε αθλητής βόλεϊ από το 1978 έως το 1998. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής Αγωγής από το 1986 και παράλληλα έχει συμπληρώσει περισσότερα από 35 χρόνια στους πάγκους, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρώτος προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (Α1 κατηγορία, 1999-2002), στους άνδρες του Μακεδονικού (Α2 και Β’ Κατηγορία, 2005-2007), στους άνδρες και εφήβους του Αίαντα Ευόσμου (Α’ ΕΠΕΣΘ, Β’ Εθνική και Α2 Κατηγορία, 2010-2015) και πιο πρόσφατα στις γυναίκες του Άρη Θεσσαλονίκης (Α1 Κατηγορία, 2018-2019) και στους άνδρες και εφήβους του Πήγασου Πολίχνης (2015-2018 και 2019-2020), με την ομάδα του οποίου πανηγύρισε πέρσι την άνοδο στην Pre League Ανδρών και την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΠΕΣΘ.
Επιπλέον, με τους εφήβους του Πήγασου κατέκτησε τόσο το Πρωτάθλημα ΕΠΕΣΘ όσο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επί δύο διαδοχικές χρονιές, το 2016 και το 2017, ενώ συμμετείχε σε άλλες δύο αντίστοιχες τελικές φάσεις Εφήβων της ΕΠΕΣΘ ως προπονητής του Αίαντα Ευόσμου (2011 και 2014).

«Η έναρξη της συνεργασίας με την Ελπίδα Αμπελοκήπων είναι μία νέα πρόκληση για μένα. Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια με τους διοικητικούς παράγοντες της ομάδας, υπάρχει μεγάλη εκτίμηση για την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία τους, ενώ και ως ομάδα η Ελπίδα έχει πετύχει πολλά. Πάντοτε ήταν ένας δύσκολος και υπολογίσιμος αντίπαλος, τόσο στους άνδρες όσο και στους εφήβους, για τις ομάδες που καθοδηγούσα. Η Ελπίδα έχει αφήσει το στίγμα της και είναι από τις ισχυρότερες ομάδες στη Θεσσαλονίκη, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, όπως απέδειξε και με την άνοδό της το 2019», ανέφερε ο κ. Κουτουνίδης στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Ελπίδας.

Αναφορικά με την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, που θα βρει τους «πράσινους» στην Α2 Κατηγορία Ανδρών, με την προετοιμασία να ξεκινά πιθανότατα προς τα τέλη Αυγούστου, ο νέος τεχνικός της ομάδας τόνισε:
«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε μία νεανική, φρέσκια και ανταγωνιστική ομάδα. Μέσα από την καθημερινή δουλειά θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε ως σύνολο, βοηθώντας ταυτόχρονα τους αθλητές στην εξέλιξη και την πρόοδό τους. Υπάρχει εμπιστοσύνη στη διοίκηση του συλλόγου καθώς και στους αθλητές που στελεχώνουν την ομάδα αυτή την στιγμή, αλλά και οι επιλογές όσων παικτών προστεθούν στην πορεία θα είναι τέτοιες που θα βοηθήσουν. Δεν θέτουμε από τώρα συγκεκριμένους αγωνιστικούς στόχους ενόψει της νέας σεζόν, απλώς θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και ισχυροί από την πρώτη μέρα και θα δούμε τα αποτελέσματα στο τέλος».

Καλωσορίζουμε τον Στέλιο Κουτουνίδη στην οικογένεια της Ελπίδας Αμπελοκήπων και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του!