Ο υπεύθυνος προπονητής των τμημάτων υποδομής μπάσκετ του συλλόγου Σταύρος
 Γουναρίδης, μίλησε για την πρόοδο που υπάρχει στα τμήματα υποδομής, ενώ μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις παροχές που προσφέρει η Ελπίς Αμπελοκήπων BC  Academy  στους νεαρούς αθλητές, καθώς και στο μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από τη στελέχωση της ανδρικής ομάδας με παιδιά από τα τμήματα υποδομής .

 
Τι είπε ο Σταύρος Γουναρίδης: 

"Έχουμε μια αύξηση των αθλητών στην ακαδημία η οποία προήλθε μέσα από συστηματική δουλειά, σωστό προγραμματισμό παρέχοντας βασικές υπηρεσίες στα παιδιά και στους γονείς . Η στελέχωση του προπονητικού team έγινε με προπονητές που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο πλάνο της ομάδας . Διαθέτουμε προπονητές που είναι χρόνια στο χώρο και προπονητές από τα ΤΕΦΑΑ με μεγάλη εμπειρία στα τμήματα υποδομής .
 
Βασικός στόχος είναι η παραγωγή αθλητών που θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του συλλόγου
 
Οι ακαδημίες είναι το Α και το Ω του συλλόγου
 
Σε αυτές τις ηλικίες δε μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα , αλλά η προσωπική βελτίωση του κάθε παιδιού και αυτό έχει περάσει σαν νοοτροπία στα παιδιά . Ξέρουν ότι μελλοντικά τα αποτελέσματα θα έρθουν αν δουλέψουν σωστά και βελτιωθούν σε βασικούς τομείς του μπάσκετ, αλλά και εμείς δε θέλουμε να αγχώνουμε τα παιδιά γιατί θέλουμε στο μέλλον να έχουν όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια στο κεφάλαιο του μπάσκετ και κυρίως να τους βοηθήσουμε να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία . Το μεγαλύτερο κέρδος για εμάς είναι το παιδί να έρχεται και να ξαναέρχεται στο γήπεδο και να χαίρεται που είναι μαζί μας .
 
Υπάρχει και πρόγραμμα με δράσεις .
 
Παρέχουμε στους αθλητές πολλά events  ( Σεμινάρια , Ημερίδες , Εκδρομές για φιλικά κ.τ.λ. ) , Happenings ,  ενώ προγραμματίζουμε Camp  και Κατασκήνωση.
 
Κάνουμε πολλά φιλικά παιχνίδια για όλα τα τμήματα , κάθε Σαββατοκύριακο με διάφορες ακαδημίες .
 
Παρέχουμε στα παιδιά Φυσιοθεραπευτή , Ψυχολόγο ( Μηνιαίες συναντήσεις , Ημερίδες) , Διατροφολόγο ( Ημερίδες)  και ατομική ασφάλιση . 
 
Έχουμε δημιουργήσει ξεχωριστό τμήμα ενδυνάμωσης. 
 
Η ενδυνάμωση είναι στοιχείο καθοριστικό για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών και αποτελεί συμπλήρωμα της προπόνησης , ατομικής τεχνικής και φυσικής κατάστασης . Οι προπονητές αξιολογώντας τις δυνατότητες κάθε νεαρού αθλητή , δημιουργούν το ατομικό αθλητικό τους προφίλ και ένα πρόγραμμα προσαρμωσμένο στις ατομικές τους ανάγκες. Το ασκησιολόγιο και η μεθοδολογία των ασκήσεων είναι ειδικά διαμορφωμένα και επιλεγμένα για τον κάθε αθλητή , ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό του .
 
Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το γηπεδικό. 
Είμαστε μια ακαδημία με περισσότερα από 150 παιδιά και οι ώρες προπόνησης είναι περιορισμένες και οι περισσότερες σε ακατάλληλες για προπόνηση ώρες .
Γίνεται μια πολύ οργανωμένη δουλειά , κάτι που δεν είναι εύκολο . πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι . Αν ξεκινήσεις μια προσπάθεια , χωρίς την στήριξη της διοίκησης , αν δεν υπάρχει τεχνικός υπεύθυνος να καθοδηγεί τους προπονητές με ένα κοινό πρόγραμμα δε γίνεται τίποτα . Πρέπει να πείσεις τους προπονητές πως πρώτος στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά το άθλημα και όχι τη νίκη .
 
Γενικά προσπαθούμε συνέχεια να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στα παιδιά της ακαδημίας μας.