Οι αξίες αλλά και η μεγάλη δυναμική της οικογένειας της Ελπίδας Αμπελοκήπων αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στη λαμπρή γιορτή για την ετήσια κοπή της πίτας του συλλόγου, το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου στο «Ι. Λεμονίδης», το οποίο κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου: Εκατοντάδες παιδιά των ακαδημιών βόλεϊ και μπάσκετ, αθλητές και αθλήτριες από τις ανδρικές και από τη γυναικεία ομάδα, προπονητές, διοικητικοί παράγοντες, γονείς, χορηγοί της Ελπίδας, αλλά και πολλοί επίσημοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έκαναν αυτή την εκδήλωση ξεχωριστή!

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν αρχικά τους χορηγούς της γιορτής: Τα είδη κομμωτηρίου ΚΥΑΝΑ που πρόσφεραν εκπτωτικές κάρτες στους παρευρισκόμενους, το Φροντιστήριο Αγγλικών Παπασταματίου, το ζαχαροπλαστείο Παπασωτηρίου που δημιούργησε με μοναδικό τρόπο τη βασιλόπιτα, καθώς και το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Πεχλιβανίδη.

Και τα 30 τμήματα βόλεϊ και μπάσκετ που καλλιεργεί η Ελπίδα Αμπελοκήπων χάρισαν λάμψη με την παρουσία τους, ενώ από την κοπή της πίτας δεν έλειψε ούτε το πιο αγαπημένο τμήμα του συλλόγου, τα παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με ειδικές ικανότητες, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΑΣ Ελπίς, χαιρετισμό απεύθυνε ο Χρήστος Γκαλμπένης, δεδομένης της απουσίας του προέδρου Απόστολου Σταυρίδη λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, που υπογράμμισε τις στενές σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τον σύλλογο.

Επιπλέον, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση», χαιρετισμό απεύθυνε η κυρία Κική Ζωναρέλη, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργο Κυριλλίδη, που δεν μπόρεσε να παραστεί.

Ακολούθησε ο καθαγιασμός της πίτας από τον πατέρα Γεράσιμο και η κοπή της. Εκτός από τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, τη διοίκηση, τους προπονητές και το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό της Ελπίδας, ένα κομμάτι περίμενε και καθέναν από τους επίσημους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση:

- Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου

- Η εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση», Κική Ζωναρέλη, εκ μέρους του επικεφαλής κ. Κυριλλίδη

- Ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΘ, Βαγγέλης Ντινόπουλος

- Ο εκπρόσωπος της ΕΚΑΣΘ, Λεωνίδας Παπακώστας

- Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης, Κώστας Χαριτωνίδης, ο οποίος χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα όταν δήλωσε:
«Δεν θα μιλήσω για την Ελπίδα ως προπονητής, αλλά ως παππούς. Παρότι ζω σε άλλη περιοχή, επέλεξα για τα εγγόνια μου τις ακαδημίες αυτού του συλλόγου, επειδή τους προσφέρει το καλύτερο περιβάλλον».

- Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Απόστολος Φουκίδης

- Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Καζαντζίδης

- Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλος Κεσόγλου

- Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αλέξανδρος Κουσενίδης

- Ο πρόεδρος του ΚΔΕΔΑΠ, Κυριάκος Αβραμίδης

- Ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Γιώργος Κατζικάς

- Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μενεμένης, Αναστασία Παλικαρίδου

- Η δημοτική σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Μαρία Καϊκατζάνη

- Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, Γιάννης Χαλκίδης

- Ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, Θωμάς Πάντσης

- Ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, Κωνσταντίνος Καραμπέρης

- Το μέλος της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση», Γιάννης Αθανασιάδης

- Η Διευθύντρια Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Μάγδα Ρουσσέτη

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε, για ακόμη μία φορά, στο κομμάτι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν ατομικά πιτάκια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες ευχές όλων για το έτος 2020, ώστε η Ελπίδα να συνεχίσει να μεγαλώνει και οι αθλητές και αθλήτριές της να έχουν επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε φυσικά για τα προσεχή παιχνίδια των αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και για τη μεγάλη χοροεσπερίδα του συλλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου!

Στιγμιότυπα από την κοπή πίτας της Ελπίδας Αμπελοκήπων: