Άλλη μία χρυσή σελίδα θέλουν να προσθέσουν στην ιστορία του συλλόγου οι Νεάνιδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που θα συμμετάσχουν στο Φάιναλ Φορ του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ20 της ΕΠΕΣΘ (Πέμπτη 30/01 - Τρίτη 04/02) στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, αποτελώντας τις κατόχους του τίτλου από πέρσι αλλά και παραμένοντας αήττητες σε όλους τους μέχρι στιγμής φετινούς αγώνες τους.

«Φάιναλ φορ χωρίς Ελπίδα, δεν γίνεται!», είναι το σλόγκαν που κυκλοφορεί στους χώρους του γυναικείου βόλεϊ και οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν βάλει στόχο να το επιβεβαιώνουν κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος, η ομάδα των Νεανίδων δίνει το «παρών» στην τελική φάση του Πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, για έβδομη χρονιά μέσα στην τελευταία οκταετία.

Στόχος της θα είναι επαναλάβει την κατάκτηση του τίτλου, τον οποίο πανηγύρισε πέρσι, αλλά και τρεις ακόμη φορές μέσα στα έξι τελευταία χρόνια (2014, 2015, 2016, 2019).

Οι «πράσινοι» αποτελούν άλλωστε τον σύλλογο με τις περισσότερες συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των κοριτσιών την τελευταία δεκαετία, καθώς είναι δεδομένη η βαρύτητα που δίνει ο σύλλογος των Αμπελοκήπων στα τμήματα υποδομής.

Ευχή όλων μας είναι να αποτελέσει η επερχόμενη διοργάνωση μία διαφήμιση για το βόλεϊ και ο κόσμος που θα βρεθεί στις εξέδρες της Μίκρας να απολαύσει όμορφο θέαμα, να χειροκροτήσει την προσπάθεια όλων των αθλητριών και να τηρήσει το φίλαθλο πνεύμα.

Ο προπονητής της Ελπίδας, Γιώργος Κοτόρτσης, δήλωσε ενόψει του Φάιναλ Φορ:
«Υπάρχει πολύ μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα μας, καθώς για τα τρία τέταρτα αυτής -και για εμένα προσωπικά- θα είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε μέρος σ’ αυτή τη γιορτή. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας και να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας της Ελπίδας, που εδώ και τόσα χρόνια συμμετέχει και διακρίνεται στα φάιναλ φορ των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε το περσινό επίτευγμα και να διατηρήσουμε τα κεκτημένα».

Η αρχηγός της ομάδας, Ιωάννα Σουπιώνη, τόνισε από την πλευρά της:
«Έχουμε μπροστά μας άλλο ένα φάιναλ φορ και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη παράδοση του συλλόγου μας. Είμαστε μία καινούργια ομάδα, στην οποία συνεχίζουν τέσσερις αθλήτριες από την αντίστοιχη περσινή, που είχε κατακτήσει τον τίτλο. Ταυτόχρονα, όμως, αρκετές από εμάς παίζουμε και στη γυναικεία ομάδα, έχουμε αποκτήσει παραπάνω εμπειρίες και θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις νεότερες συναθλήτριές μας που προέρχονται από τις κορασίδες. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε επιτυχημένη παρουσία και ότι παράλληλα θα πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Θα είναι σημαντική η βοήθεια των φιλάθλων, που στηρίζουν την ομάδα μας κάθε φορά και περιμένουμε να τους έχουμε κοντά μας ξανά στη Μίκρα. Χωρίς την εμψύχωση του κόσμου μας, ο οποίος είναι πραγματικά μέρος της ομάδας, δεν θα είχαμε πετύχει όσα έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια».

Το Φάιναλ Φορ του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ20 της ΕΠΕΣΘ είναι αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη δωρεά μυελού των οστών και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που διατηρεί ο σύλλογος «Όραμα Ελπίδας».
Καλούμε όλους τους φίλους, τους γονείς και τους αθλητές και αθλήτριες της Ελπίδας Αμπελοκήπων να εγγραφούν στο «Όραμα Ελπίδας» ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και να χαρίσουν ζωή!

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα συγκεντρώνονται φάρμακα για τις ανάγκες του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Αναλυτικά η λίστα με τις βασικές ανάγκες σε είδη φαρμακείου: Θερμόμετρα, Αντιφθειρικά και για πρόληψη και για θεραπεία, Αντιβηχικά σιρόπια, Αντιβίωση Sir Ceclor, Otrivin παιδικό και ενηλίκων, Δερματικές αλοιφές (Fucidin, Daktarin), Αντιαλλεργικό Sir Xozal, Αντιεμετικό Sir Cilrotron και Αυτοκόλλητες γάζες σε διάφορα μεγέθη.
Φάρμακα θα συγκεντρώνονται και στα γραφεία της ΕΠΕΣΘ τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου
18:30: ΑΠΣ Ν. Βότσης - ΑΣ Άρης
20:30: ΑΣ Ελπίς - ΠΑΟΚ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου
17:30: ΑΣ Ελπίς - ΑΠΣ Ν. Βότσης
19:30: ΠΑΟΚ - ΑΣ Άρης

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου
17:30: ΑΣ Άρης - ΑΣ Ελπίς
19:30: ΑΠΣ Ν. Βότσης - ΠΑΟΚ

Η αφίσα της διοργάνωσης:



Στιγμιότυπα από τον θρίαμβο των Νεανίδων της Ελπίδας στο αντίστοιχο περσινό Φάιναλ Φορ της ΕΠΕΣΘ: