Μια νέα πρόκληση αποτελεί για την Ελπίδα Αμπελοκήπων η εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου (25/01, ώρα έναρξης 17:30) με τον Παμβοχαϊκό, στην αυλαία του β’ γύρου του πρωταθλήματος της Volley League.

Οι «πράσινοι», που προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες μακριά από το γήπεδό τους, επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για το πρωτάθλημα και επί του Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας, θα κυνηγήσουν το πρώτο τους επιτυχημένο αποτέλεσμα μέσα στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, η εξέδρα του οποίου αναμένεται να γεμίσει και πάλι, δίνοντας δύναμη στους παίκτες του Σπύρου Γκολίτση.

Ο προπονητής της Ελπίδας αναγνώρισε τη δυναμική του αντιπάλου, με τον οποίο η ομάδα του ενδέχεται να ξανασυναντηθεί στα πλέι άουτ, αλλά τόνισε επίσης ότι οι παίκτες του αρχίζουν πλέον να αποκτούν τη νοοτροπία του νικητή.
«Ο Παμβοχαϊκός έχει ενισχυθεί με την απόκτηση δύο επιπλέον ξένων παικτών και θα είναι ακόμα πιο δυνατός στον β’ γύρο. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και αυτό θα κάνουμε. Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς είναι να κερδίζεις και θέλουμε να ολοκληρώσουμε την εβδομάδα με άλλη μία νίκη», είπε και συμπλήρωσε:

«Σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε, παίζουμε καλύτερα και ξεπερνούμε την απειρία που μας είχε κοστίσει σε προηγούμενα παιχνίδια, στα οποία τα παιδιά ξεκινούσαν πολύ καλά, έφταναν στην πηγή αλλά δεν έπιναν νερό. Η έλευση του Πολωνού πασαδόρου Μακόφσκι μας έχει βοηθήσει, είναι πολύ καλός αθλητής και βοηθά τους υπόλοιπους με την εμπειρία του, καθώς έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας».

Ο Σπύρος Γκολίτσης αναφέρθηκε παράλληλα στην παρουσία των φιλάθλων, που στηρίζουν την ομάδα των Αμπελοκήπων στη φετινή, πρώτη της παρουσία στη Volley League:
«Οι φίλαθλοι έχουν αγκαλιάσει την ομάδα μας. Τα παιδιά των ακαδημιών της Ελπίδας, οι γονείς τους, όλος ο κόσμος της Δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό μας. Χρειαζόμαστε αυτό το ένθερμο κοινό ειδικά σε αγώνες όπως αυτός απέναντι στον Παμβοχαϊκό, αλλά και εκείνος απέναντι στον ΟΦΗ που θα ακολουθήσει λίγο αργότερα, καθώς πρόκειται για ομάδες που είναι πιθανό να βρούμε ξανά μπροστά μας και στα πλέι άουτ. Θα είναι ό,τι καλύτερο το να παίξουμε για άλλη μια φορά μπροστά σε μία γεμάτη εξέδρα και σε ένα κοινό που αγαπά πραγματικά το βόλεϊ, ώστε οι παίκτες μας να πάρουν ώθηση».