Η ξεκάθαρη ανωτερότητα του ΠΑΟΚ δεν αποθάρρυνε την Ελπίδα Αμπελοκήπων να δώσει τη δική της μάχη, με όσες δυνάμεις διέθετε, στην αναμέτρηση με τους Κυπελλούχους Ελλάδας στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων για την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», που βρήκε τους φιλοξενούμενους νικητές με 3-0 σετ και τους έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στον Α’ Όμιλο.

Σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά αποτέλεσε ένα καλό τεστ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Volleyleague, οι παίκτες του Σπύρου Γκολίτση μπήκαν με ενθουσιασμό και προηγήθηκαν 5-3 στο 1ο σετ, αλλά εκεί αντέδρασε ο ΠΑΟΚ, που με επιμέρους σκορ 1-8 έφτασε στο «+5» (6-11). Με επιμονή και αυτοσυγκέντρωση, η Ελπίδα πάλεψε σε κάθε φάση και χειροκροτήθηκε θερμά, μολονότι η διαφορά έπεσε κάτω από τους τέσσερις πόντους μόνο στο 21-24. Ακολούθησε το σέρβις του Καπετανίδη στο φιλέ, που διαμόρφωσε το τελικό 21-25.

Οι «πράσινοι» έκαναν καλό ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ, ωστόσο τα μαζεμένα λάθη μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ έφεραν ένα σερί 0-7 για τους «ασπρόμαυρους», που ξέφυγαν με 5-15 και έφτασαν άνετα στο 14-25, με τον Τακουρίδη να βάζει την τελευταία πινελιά με επίθεση σε πρώτο χρόνο.

Η μαχητικότητα των γηπεδούχων φάνηκε ακόμα πιο ξεκάθαρα στο τρίτο σετ, όπου δεν άφηναν καμία μπάλα να πέσει κάτω και κατάφεραν να ισοφαρίσουν 9-9 με δύο διαδοχικά μπλοκ του Ιλουονί. Η διαφορά «άνοιξε» σε 12-18 και 14-21, αφού η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ φάνηκε, ωστόσο οι «πράσινοι» συνέχισαν να παλεύουν, μείωσαν στους τέσσερις πόντους (18-22) και τελικά «έπεσαν» με ψηλά το κεφάλι (19-25).

*Οι πόντοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων προήλθαν: 3 άσσοι, 32 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 15 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν: 3 άσσοι, 39 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (21-25, 14-25, 19-25) σε 68΄.

Α.Σ. ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Σπύρος Γκολίτσης): Μανωλάκης 3π. (0/5, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Ποχάνης 9 (8/15επ., 1 άσσος), Καπετανίδης 8 (8/16επ., 68%υπ., 47%αρ.), Ντιλέο 1 (0/1), Παπαδόουλος 3 (3/10επ., 75%υπ., 62%αρ.), Ιλουονί 5 (3/11επ., 2 μπλοκ, 50%υπ., 50%αρ.) / Αντωνίου (λ. - 92%υπ., 85%αρ.), Χαριδήμου 9 (9/14επ.), Γαληρόπουλος 1 (1/10επ.).

ΠΑΟΚ (Κώστας Δεληκώστας): Μάρσαλ 8 (7/11επ., 1 μπλοκ, 92%υπ., 75%αρ.), Χαραλαμπίδης 7 (5/6επ., 2 άσσοι), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ), Άλμπο 16 (14/24επ., 2 μπλοκ), Τακουρίδης 10 (6/12επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Ιλίνιχ 7 (7/17επ., 92%υπ., 67%αρ.) / Στεφάνου (λ. - 82%υπ., 76%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ & ΠΑΙΚΤΩΝ

Σπύρος Γκολίτσης (προπονητής Ελπίδας): «Σήμερα σταθήκαμε λίγο καλύτερα. Κρατάω την πολύ καλή εμφάνιση των διαγωνίων μας, Χαριδήμου και Ποχάνη, και περιμένω να λειτουργήσει λίγο καλύτερα η υποδοχή μας, η οποία έχει κάποια κενά διαστήματα. Ο χρόνος κυλάει πάντως υπέρ μας και όσο δίνουμε επίσημους αγώνες θα ανταποκρινόμαστε πιο ικανοποιητικά. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος, απέναντι στην έμπειρη ομάδα του Παμβοχαϊκού».

Κώστας Καπετανίδης (ακραίος Ελπίδας): «Βγάλαμε πολλά συμπεράσματα από αυτά τα δύο δυνατά παιχνίδια, που μας βοήθησαν να “ωριμάσουμε” ως ομάδα. Ήταν πολύ όμορφο που συνάντησα περσινούς συμπαίκτες μου απόψε. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να έχει μία καλή πορεία στη φετινή σεζόν και να πετύχει τους στόχους του. Εμείς παίξαμε χωρίς άγχος απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και καταφέραμε να δείξουμε κάποια θετικά στοιχεία. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».

Κώστας Δεληκώστας (προπονητής ΠΑΟΚ): «Ήμασταν το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ, πράγμα που καταφέραμε με δύο νίκες και χωρίς απώλεια σετ. Έμεινα ευχαριστημένος από το μπλοκ - άμυνα και στα δύο παιχνίδια μας, ωστόσο χρειαζόμαστε δουλειά στο σάιντ άουτ, ειδικά όταν οι συνθήκες δεν είναι καλές, δηλαδή στην ψηλή μπάλα. Θα μπορούσα να δοκιμάσω και άλλα παιδιά στον αποψινό αγώνα, αλλά δεν έκανα αλλαγές γιατί βρίσκομαι μόλις δέκα μέρες στην ομάδα και σε μία εβδομάδα έχουμε το κρίσιμο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό».

Στίβεν Μάρσαλ (ακραίος ΠΑΟΚ): «Ήταν πολύ καλό για μας που δώσαμε τους πρώτους μας επίσημους αγώνες. Ήταν δύο πολύ σημαντικά τεστ που θα μας βοηθήσουν ώστε να μάθουμε καλύτερα ο ένας το παιχνίδι του άλλου και φυσικά ήταν πολύ καλό το ότι προκριθήκαμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Ένιωσα πιο άνετα σ’ αυτό το δεύτερο παιχνίδι, πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα».

Το φωτογραφικό άλμπουμ της αναμέτρησης, με τον φακό του imagecreation.gr: