Το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στις Ακαδημίες της Ελπίς Αμπελοκήπων BC ξεκίνησε από φέτος. Όλα τα τμήματα του μπάσκετ ολοκλήρωσαν την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την παιδοψυχολόγο Μυρτώ Στάγκου. Με χαρά διαπιστώνεται η άφιξη νέων αθλητών στα τμήματα μας και η ομαλή τους ένταξη στο ανάλογο τμήμα.
 
Οι στόχοι της φετινής χρονιάς ορίζονται και δουλεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες, τη δυναμική και το αναπτυξιακό στάδιο κάθε τμήματος. Συνοπτικά αναφέρεται ως προτεραιότητα η καλλιέργεια της συνεργασίας, του ομαδικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού, που προϋποθέτουν τη δημιουργία μιας κοινωνικής σχέσης που θα χαρακτηρίζεται από αλληλοϋποστήριξη και αποτελεσματική επικοινωνία.
 
Παράλληλα, μέσα από τις συναντήσεις, οι αθλητές μας μαθαίνουν τρόπους διαχείρισης και έκφρασης των συναισθημάτων τους. Δουλεύουμε τις έννοιες της νίκης και της ήττας και τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο την ώρα του αγώνα. Σαφώς μας ενδιαφέρει το οικογενειακό και κοινωνικό προφίλ του κάθε παιδιού και επιδιώκεται συστηματική επικοινωνία και επαφή με τους γονείς των αθλητών μας. Άλλωστε, η συνεργασία και άμεση σχέση μεταξύ γονέων, προπονητών και της ψυχολόγου, αποτελεί κύριο μέλημά μας.
 
Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των αθλητών μας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους. Η αποδοχή, η συνέπεια και η πίστη τους είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας και συνδράμουν αποφασιστικά στην επιτυχία της προσπάθειάς μας.