Το ξεκίνημα που ήθελε έκανε η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας, αφού νίκησε 3-1 τον ΑΣ Γιάννενα στο «Ι. Λεμονίδης» και πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών. Ακόμη, το αποτέλεσμα ήταν μία ένεση ψυχολογίας εν όψει των ντέρμπι με Ν. Βότση και Ακαδημίες Πεύκων που ακολουθούν.

Οι «πράσινες» εμφανίστηκαν γεμάτες άγχος στο ξεκίνημα και η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε με 7-14. Με όπλο το σέρβις της Ιωάννας Σουπιώνη η διαφορά ανατράπηκε και με τον ίδιο τρόπο η Ελπίδα έφτασε στο 2-0. Η αλλαγή πασαδόρου και λίμπερο βοήθησαν τα Γιάννενα να μειώσουν, αλλά η Ελπίδα (που είχε επίσης μεγάλη βοήθεια από τον πάγκο), ανέκτησε γρήγορα την συγκέντρωσή της και έφτασε στη νίκη.

Αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η πρώτη εμφάνιση της Εβίτας Καρακατσιάνη με τη νέα της ομάδα απέναντι στην Ελπίδα, αλλά και το «βάπτισμα του πυρός» στην Α2 που πήραν οι νεαρές Πέρσα Παπαδοπούλου και Κυριακή Τερζόγλου με την πράσινη φανέλα.

Τα σετ: 25-20, 25-15, 19-25, 25-12

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσουκαλά, Παπαφωτίου, Αποστολίδου, Ι. Σουπιώνη, Αρμουτσή, Παπάζογλου, Ε. Σουπιώνη (λ) - Αμπεριάδου, Γκόλτσιου, Αθανασιάδου, Παπαδοπούλου, Τερζόγλου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Τσιούπης): Καρακατσιάνη, Σαββάογλου, Τόλλιου, Μπόζιου, Μαγκλάρα, Ντέρου, Αδάμου (λ) - Στεφάνου (λ), Σαρλή, Παππά.

* Τα άλλα αποτελέσματα: ΕΑ Λάρισας - ΕΟΣ 3-1, Ασκληπιός - Ν. Βότσης 0-3, ΑΟ Καβάλας - ΑΣΚ Λαγκαδά 3-0, Νίκη Αλεξ. - Ελασσόνα 3-0, Ακ. Πεύκων - ΓΣ Δράμας 3-0.

* Επόμενη αγωνιστική: Ν. Βότσης - Ελπίς (13/10), Ακ. Πεύκων - Ασκληπιός, ΑΣ Γιάννενα - ΕΑ Λάρισας, ΕΟΣ - ΑΟ Καβάλας, ΑΣΚ Λαγκαδά - Νίκη Αλεξ., ΓΣ Δράμας - Νέα Γενεά.