Ένα βήμα μακρυά από τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στους Παίδες βρίσκεται η Ελπίδα, μετά την πρόκριση στον τελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε τον ΠΟ Μουδανιών με 3-0, παίρνοντας ρεβάνς για τον αντίστοιχο περυσινό αγώνα και κερδίζοντας από την πρώτη μέρα το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι την Δευτέρα στις 20.00 θα διεκδικήσει στο Κατσάνειο τον τίτλο της πρωταθλήτριας με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου.

Η εμφάνιση των «πρασίνων» στον ημιτελικό ήταν μετριότατη και η νίκη ήρθε χάρη στη διαφορά δυναμικότητας και τα ατομικά ξεσπάσματα των παικτών. Το ματς ξεκίνησε μάλιστα με έναν τραυματισμό του Ραφαήλ Σιμητού, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και ο νεαρός διαγώνιος συνέχισε το παιχνίδι. Η Ελπίδα δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, ενώ στο τρίτο χαλάρωσε επικίνδυνα όταν προηγήθηκε με 24-13 και ο ΠΟΜ κατάφερε να μειώσει σε 24-20.

Την παράσταση στο Κατσάνειο έκλεψε η κερκίδα των φίλων της Ελπίδας, που έδωσε παλμό στους παίκτες της ομάδας και σήμερα αναμένεται ακόμη πιο πολυπληθής.

Τα σετ: 25-22, 25-15, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Σαλτεφερίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Παπουλίδης, Γιαμούκογλου.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Θωμαδάκης, Ιατρού, Κασκανιώτης, Θ. Κλεπουσνιώτης, Ματθαίου, Μέγας, Μωραϊτόπουλος (λ) - Λεονταρίδης (λ), Τσάλας, Δ. Κλεπουσνιώτης, Πούλος.