Μία από τις σημαντικότερες νίκες της περιόδου σημείωσε την Κυριακή η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας, με 3-1 επί του ΑΟ Ν. Βύσσας. Με το σκορ αυτό ξέφυγε πέντε βαθμούς από την ομάδα του Εβρου και εξασφάλισε ουσιαστικά την είσοδό της στην τετράδα του Β1 ομίλου της Α2 Γυναικών, αφού υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας: στον α’ γύρο είχε χάσει με το ίδιο σκορ και διαφορά 3 πόντων (94-97), ενώ χτες νίκησε με διαφορά 11 πόντων (98-87).

Το ματς είχε αρκετά πρόσωπα, αφού η Ελπίδα κέρδισε εύκολα το πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ. Τα πολλά χαμένα σέρβις την εμπόδισαν να ισοφαρίσει νωρίτερα, αλλά το κατάφερε στο 24-24 και έκανε το 2-0. Η Βύσσα δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 1-2, με αποτέλεσμα στο τέταρτο σετ να γίνει πραγματική μάχη: οι Εβρίτισες προηγήθηκαν 22-23, αλλά το γεμάτο πάθος παιχνίδι της Ελπίδας και ένα εκπληκτικό ατομικό μπλοκ της 16χρονης Ιωάννας Σουπιώνη στο 23-23 και έβαψαν τη νίκη με πράσινο χρώμα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η μεγάλη εμφάνιση των κεντρικών Εβίτας Καρακατσιάνη και Αννας Παπάζογλου και η πρώτη συμμετοχή στη γυναικεία ομάδα της 16χρονης Μαρίας Δριντσούδη, που προέρχεται από την ομάδα κορασίδων του συλλόγου. Η Ελπίδα θα ολοκληρώσει το 2017 με ένα ακόμη ντέρμπι στην Αλεξανδρούπολη εναντίον της Νίκης.

Τα σετ: 25-14, 27-25, 21-25, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αποστολίδου, Παπάζογλου, Παπαφωτίου, Γκοβεδάρου, Καρακατσιάνη, Καραμούτσα, Ελ. Σουπιώνη (λ) - Ι. Σουπιώνη, Αρμουτσή, Ντολοπούλου, Δριντσούδη, Πανταζή, Γκόλτσιου, Καραγιάννη (λ).

Ν. ΒΥΣΣΑ (Βλασακίδης): Μπαρμπούδη, Παπαστεφάνου, Παπαδοπούλου, Βεζυργιαννίδου, Πεπόνη, Δαμιανίδου, Λελετζή (λ) - Βελικά, Μπαρή.

* Τα άλλα αποτελέσματα: ΑΟ Καβάλας - Ν. Βότσης 2-3, Μ. Αλέξανδρος - Νίκη Αλεξ. 1-3.

* Η επόμενη αγωνιστική (Σάββατο 23/12): Νίκη Αλεξ. - Ελπίς, ΑΟ Ν. Βύσσας - ΑΟ Καβάλας, Ν. Βότσης - Νέα Γενεά.