Για ένα ακόμη Final Four Κορασίδων, το τρίτο φέτος μετά τους εφήβους και τις νεάνιδες, ετοιμάζεται η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη οι νεαρές αθλήτριές της θα αναμετρηθούν με τους περυσινούς πρωταθλητές Μακεδόνες Αξιού, τον Αρη και τον Ατρόμητο Τριαδίου για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και μίας από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η πορεία της ομάδας, που σε μεγάλο ποσοστό βασίζεται στο περυσινό υλικό, ήταν εξαιρετική, αφού στους 15 αγώνες των προκριματικών φάσεων 14 νίκες και γνώρισε μόλις μία ήττα, που τελικά δεν είχε συνέπειες. Για τις «πράσινες» θα είναι το έβδομο συνεχόμενο Final Four Κορασίδων, καθώς έχουν κατακτήσει μετάλλιο και στις έξι προηγούμενες διοργανώσεις (2 χρυσά, 1 αργυρό, 3 χάλκινα) και ο προπονητής Γιώργος Τεμελούδης δήλωσε αισιόδοξος για τις πιθανότητες της ομάδας του.

«Ετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή μας σε ένα ακόμη Final Four Κορασίδων και αυτή είναι η τρίτη ηλικιακή γενιά αθλητριών που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Είναι ανταμοιβή για την καθημερινή δουλειά των κοριτσιών αλλά και του συλλόγου που φροντίζει να τους παρέχει καλές συνθήκες. Στόχος μας είναι αρχικά η πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια η κατάκτηση του τίτλου», δήλωσε ο Εβρίτης τεχνικός. "Οσον αφορά τους αντιπάλους μας, ο Αρης ξεχωρίζει κάπως από τις άλλες ομάδες λόγω της εμπειρίας κάποιων αθλητριών από τη συμμετοχή τους στην ομάδα των νεανίδων που πήρε το πρωτάθλημα, αλλά και της Αλεξάκου που πρωταγωνιστεί στην Α1. Οι Μακεδόνες μπορεί να μην έχουν την περυσινή δυναμική λόγω των αλλαγών στο έμψυχο υλικό τους, αλλά παραμένουν μία καλή ομάδα με ειδικό βάρος, που δουλεύει σωστά στα αναπτυξιακά τμήματα. Ο Ατρόμητος Τριαδίου αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, απόδειξη της σωστής δουλειάς του συλλόγου τα προηγούμενα χρόνια».

* Το πρόγραμμα του Final Four στο ΕΓ Μίκρας:

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3
17.30 Μακεδόνες -Ατρόμητος
19.30 Αρης - Ελπίδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/3
17.30 Αρης - Μακεδόνες
19.30 Ελπίδα - Ατρόμητος

ΤΡΙΤΗ 7/3
17.00 Ατρόμητος - Αρης
19.00 Μακεδόνες - Ελπίδα.