Με σκοτσέζικο ντους έμοιαζε για την Ελπίδα ο τελικός του εφηβικού πρωταθλήματος, το βράδυ της Τρίτης στη Μίκρα. Επί 1,5 σετ η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου είχε ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο της στο παρκέ και πλησίαζε σε μία ιστορική επιτυχία, αλλά ένα «μπλακ άουτ» στα μέσα του δεύτερου σετ άλλαξε τα πάντα και έδωσε την ευκαιρία στον Πήγασο να πάρει τον τίτλο με 3-1. Η ομάδα αυτή έδειξε πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και είναι κρίμα που έχασε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά στα παιδιά και τους προπονητές αξίζει απλόχερα το χειροκρότημα για την σπουδαία φετινή τους προσπάθεια και την πορεία τους μέχρι τον τελικό.

Όλα ξεκίνησαν καλά για την Ελπίδα, που παρά το άγχος της πρώτης συμμετοχής σε τελικό έβαλε από την αρχή δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδος. Με καλό σέρβις και εντυπωσιακές άμυνες οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 16-12 και παρότι ισοφαρίστηκαν (18-18), έκαναν το 1-0 όταν πήγε στη γραμμή του σέρβις ο Επιτροπάκης.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ακόμη καλύτερα και με τον Σκλόπη στο σέρβις το σκορ εκτοξεύθηκε στο 16-8!. Η πράσινη κερκίδα είχε πάρει… φωτιά καθώς η Ελπίδα κυριαρχούσε στο γήπεδο και όδευε προς το 2-0, αλλά κάπου εκεί η εικόνα του ματς άλλαξε. Ο Πήγασος εκμεταλλεύτηκε τον εφησυχασμό και τα λάθη της Ελπίδας, ισοφάρισε με σερί 10-2 ισοφάρισε (18-18) και ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του κάνοντας το 1-1.Ανάλογη ανατροπή είχαμε και στο τρίτο σετ, όπου η Ελπίδα προηγήθηκε με 11-5 αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Τα σετ: 25-23, 21-25, 24-26, 19-25

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Μπολέτος, Επιτροπάκης, Σκλόπης, Μιχελάκης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Σταυρίδης (λ) - Καρακόλιας, Καλλέργης, Σιμητός, Χατζηνάκος, Πούλος.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Κουτουνίδης): Χρηστάκος, Φωτιάδης, Ποχάνης, Χρηστινίδης, Καϊλής, Καπετανίδης, Τζιάβρας (λ) - Σταυρίδης, Κουτουνίδης, Δημητρακούδης, Μαμαλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ