Νέα τροπή πήρε η μάχη της παραμονής στην Α1 Γυναικών μετά την ήττα της Ελπίδας από την Θέτιδα με 3-1. Το αποτέλεσμα αυτό δεν άφησε τις «πράσινες» να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη, για πρώτη φορά φέτος, παρά την ήττα του Αίαντα από τον Αρη. Παράλληλα αναπτέρωσε και τις ελπίδες της αθηναϊκής ομάδας, που πάντως υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Ελπίδα.

Η ομάδα της Βούλας επικράτησε με όπλα το σέρβις των Φρεντς, Αργυροπούλου και την επιθετική ικανότητα της Εσντέλ, ενώ από την άλλη πλευρά οι «πράσινες», σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν, λύγισαν κάτω από την πίεση. Σημαντικό για την εξέλιξη του ματς ήταν το πρώτο σετ, όπου η Ελπίδα προηγήθηκε με 20-17, αλλά η Θέτις το γύρισε χάρη στα σέρβις της Φρεντς.

Η αθηναϊκή ομάδα πήρε ακόμη πιο εύκολα το δεύτερο σετ, στο οποίο η Ελπίδα έχασε 6 σέρβις (!), αλλά οι «πράσινες» αντέδρασαν στο τρίτο και μείωσαν. Το τέταρτο σετ είχε ανάλογη εξέλιξη με το πρώτο, αφού η Ελπίδα προηγήθηκε με 22-18 και η Φρεντς με ένα τρομερό σερί στο σέρβις έφερε την ομάδα της μπροστά με 22-24. Ακολούθησε η ισοφάριση της Ελπίδας, αλλά στους τελευταίους πόντους η Θέτις έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πήρε τους τρεις βαθμούς.

«Πληρώσαμε την κακή προετοιμασία αυτής της εβδομάδας, λόγω ασθενειών και του Final Four των νεανίδων. Αν άρχιζε το πρωτάθλημα τώρα, η Θέτις θα είχε αλλάξει τους συσχετισμούς με την ομάδα που έχει. Ομως, ακόμη δεν τελείωσε τίποτε και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την σωτηρία», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Tα σετ: 23-25, 20-25, 25-20, 25-27

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Κ. Μπολέτου 16, Μ. Μπολέτου 4, Παπάζογλου 12, Καλανταρίδου 6, Καλαντάτζε 23, Γουίλσον 2, Σουπιώνη (λ) – Καλαϊτζάκη, Γεροβασιλείου 1, Καραμούτσα.

ΘΕΤΙΣ (Τουρσούγκας): Μελετιάδη 5, Κιουτσιούκη 8, Εσντέλ 23, Φρεντς 7, Γιόβιτς 5, Βαρουδάκη 6, Ξηντάρα (λ) – Αργυροπούλου 12, Τοντάι.

* Τα άλλα αποτελέσματα: Αίας - Αρης 0-3, Μαρκόπουλο - Μακεδόνες 0-3, Ολυμπιακός - Πανναξιακός 3-0, ΑΟ Θήρας - Παναθηναϊκός 0-3, ΑΕΚ - ΓΣ Ηλιούπολης 0-3.

* Η 18η αγωνιστική: Μακεδόνες - Ελπίς, Θέτις - Αίας, Αρης - ΑΕΚ, Πανναξιακός - Μαρκόπουλο, ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Θήρας, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ