Με «εκτός έδρας» νίκη ξεκίνησε η χρονιά για την αντρική ομάδα μπάσκετ της Ελπίς, η οποία κατάφερε να επικρατήσει στο τοπικό ντέρμπι επί των Αμπελοκήπων Μενεμένης με 47-60 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Παρά την βαθμολογική διαφορά, η Ελπίδα ήρθε αντιμέτωπη με πιο δύσκολο έργο από ότι ίσως περίμενε.

Η ομάδα της Μενεμένης πήρε το αρχικό προβάδισμα 4 πόντων και οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα τα οποία έληξαν 11-16 και 26-29. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελπίδα κατάφερε να πάρει τη διαφορά και να ξεφύγει από τους γηπεδούχους. Στο παιχνίδι συμμετείχε ο Γιάννης Τικτόπουλος μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτέλεσε σημαντική λύση για την ομάδα του Στέργιου Γκούμα.

Σημαντικό είναι ότι μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Ελπίδα διατήρησε τη βαθμολογική διαφορά από τους τρίτους, Γαλάζιοι, και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση με απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Κεραυνό. Την Δευτέρα η ομάδα του Στέργιου Γκούμα θα αγωνιστεί επί του Γαλαξία Αδένδρου για την Δ’ Φάση του Κυπέλλου, ενώ το επόμενο παιχνίδι της ομάδας για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ ΕΚΑΣΘ είναι στις 27/01 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, όπου η Ελπίς θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπο Κορδελιού.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 26-29, 36-47, 47-60

Διαιτητές: Αγραφιώτης, Χατζίδου

ΑΜΠΕΛ.- ΜΕΝΕΜΕΝΗ: (Κουμπάρος): Γρηγοριάδης, Αλεξιάδης, Εμμανουηλίδης, Γκίτνου 4, Ζηκόπουλος, Ζώτος 7, Οταμπάσογλου 8, Γερολυμάτος 3 (1), Πανταζής 2, Μπλαβάκης 17 (1), Στεφούλης 6.

ΕΛΠΙΣ (Γκούμας): Καραγεωργίου 3, Χρηστίδης 3 (1), Τικτόπουλος 2, Καδηγιαννάκης 16, Τσιάνης 4, Πλιόσκας 6, Πανταζής 7, Δημάκης 7 (1), Μπέλλος 12 (1).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ