Eύκολο ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από τους Αμπελόκηπους, αφού για άλλη μία φορά η Ελπίδα δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Αν και αγωνίστηκε χωρίς την Ρίτσι, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας νίκησε με 3-0 έχοντας κορυφαία την Γερμανίδα Κλαούντια Πολ με 19 πόντους.

Η Ελπίδα, που και αυτή δεν αγωνίστηκε χωρίς την Παπάζογλου, μπήκε στον αγώνα πολύ καλά, πίεσε την υποδοχή της Λαγουδάκη και της Πολ και προηγήθηκε 8-3, 12-6 και 14-8. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στο μπλοκ και αφού ισοφάρισε, υποχρέωσε τις γηπεδούχες σε συνεχόμενα λάθη και έκανε το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν ως το 12-13, αλλά ένα σερί της Πολ από τη γραμμή του σέρβις έκανε το 12-16 και ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στο 2-0. Στο τρίτο σετ η ομάδα του Καζάζη ξεκίνησε με τις Παπαδοπούλου και Καββαδία και ξέφυγε με 3-12. Η Ελπίδα πλησίασε προσωρινά στο 15-19, χάρη στα καλά σερβίς της Δροσοπούλου, αλλά η αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια.

«Για μας ο αγώνας είχε τον χαρακτήρα προετοιμασίας ενόψει των κρίσιμων συναντήσεων που ακολουθούν με την Ηλιούπολη, τον Αρη και τον Αίαντα. Σταθήκαμε καλά απέναντι στον πρωτοπόρο τουλάχιστον για ένα σετ», σχολίασε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Tα σετ: 21-25, 15-25, 17-25

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλανταρίδου, Γουίλσον, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) – Γεροβασιλείου, Καραμούτσα, Δροσοπούλου, Καλαϊτζάκη.

ΠΑΟ (Καζάζης): Χρυσομάλλη, Μερτέκη, Λαγουδάκη, Πολ, Φιλντ, Κωνσταντινίδου, Ρόγκα (λ) – Καρπουζά, Παπαδοπούλου, Καββαδία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Deltasports.gr)