Ντέρμπι για πολύ γερά νεύρα, που κατέληξε σε οδυνηρή ήττα, ήταν η αναμέτρηση της Ελπίδας με τους Μακεδόνες για την 7η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Μετά από μάχη 2,5 ωρών, νικήτρια με 3-2 αναδείχτηκε η φιλοξενούμενη ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς την Βραζιλιάνα ακραία της Μαρλούτσι Τοάτσι αλλά κατάφερε να ανατρέψει δύο φορές το σκορ. Η Ελπίδα προδόθηκε από τα πολλά της λάθη και την έλλειψη καθαρού μυαλού στα κρίσιμα σημεία και στο τέλος έχασε το συγκλονιστικό τάι μπρέικ στο οποίο παίχτηκαν 40 πόντοι!

Οι «πράσινες» μπήκαν στο γήπεδο με στόχο να πιέσουν την υποδοχή των αντιπάλων. Με επιθετική αιχμή την Πηνελόπη Νώτη προηγήθηκαν 10-6 και κατάφεραν να διατηρήσουν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος και να πάρουν το πρώτο σετ χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα. Στο δεύτερο σετ η Ελπίδα προηγήθηκε με 10-7, αλλά οι Μακεδόνες βελτίωσαν την υποδοχή τους χάρη στην αλλαγή λίμπερο (Τζαγκαράκη αντί Μυρίδου) και με την Δραγουμάνου πολύ αποτελεσματική, ισοφάρισαν και προηγήθηκαν 16-17. Η Ελπίδα αντέδρασε (18-16, 20-18), όμως και πάλι οι φιλοξενούμενες είχαν απάντηση και έφτασαν στο 1-1.

Το τρίτο σετ αναμενόταν δραματικό, ωστόσο η Ελπίδα ήταν καταιγιστική και με τις Αννα Καλαντάτζε και Κατερίνα Μπολέτου να «μπαίνουν» στο παιχνίδι προηγήθηκε 7-2, 12-3 και 17-5 και έφτασε εύκολα στο 2-1. Το ίδιο εύκολα έφτασαν και οι Μακεδόνες σε νέα ισοφάριση και το ντέρμπι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, το ξεκίνημα των φιλοξενούμενων ήταν καλό (2-5), αλλά η Ελπίδα ισορρόπησε με την είσοδο της Κατερίνας Παπάζογλου, προσπέρασε 9-7 χάρη στα καλά σέρβις της Σιέρα Γουίλσον και μάλιστα πήρε και διαφορά ασφαλείας (12-9 και 13-10). Δύο χαμένες επιθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στους Μακεδόνες να ισοφαρίσουν, ακολούθησαν χαμένα ματς μπολ εκατέρωθεν και το θρίλερ κρίθηκε με επίθεση της Δραγουμάνου σε κακή υποδοχή της Ελπίδας.

«Δεν είχαμε καθόλου φρεσκάδα και κάναμε εύκολα λάθη. Κάποια ατού μας ήταν σε κακή μέρα και δίκαια ήρθε η ήττα», είπε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης, που δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του.

Tα σετ: 25-20, 23-25, 25-16, 12-25, 19-21

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλανταρίδου, Γουίλσον, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) – Δροσοπούλου, Παπάζογλου, Καλαϊτζάκη, Καραμούτσα, Γεροβασιλείου

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Βέλιου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Μυρίδου (λ) – Τζαγκαράκη (λ), Παπαδοπούλου, Καλτσώνη, Στεφανίδου.

* Tα άλλα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-2, Αίας - Θέτις 3-1, ΑΕΚ - Αρης 0-3, ΑΟ Θήρας - ΓΣ Ηλιούπολης 3-0, Πανναξιακός - Μαρκόπουλο (7/12).

* Η επόμενη αγωνιστική (26-27/11): Πανναξιακός - Ελπίς, Αρης - ΑΟ Θήρας, Αίας - ΑΕΚ, Θέτις - Μακεδόνες, Παναθηναϊκός - Μαρκόπουλο, ΓΣ Ηλιούπολης - Ολυμπιακός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Deltasports