Την πρώτη μεγάλη νίκη της στην Α1 Γυναικών, και μάλιστα εκτός έδρας, σημείωσε η Ελπίδα στην Αθήνα, με 3-0 επί της Θέτιδας στη Βούλα. Ενα τρίποντο που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό στη μάχη της παραμονής και αποκτά μεγαλύτερη σημασία αφού η γηπεδούχος παρουσιάστηκε με τις δύο νέες ξένες της (Εσντέλ και Γιόβιτς), ενώ η Ελπίδα χωρίς την τραυματισμένη Γεροβασιλείου. Τέλος, ήταν και μία ρεβάνς για την μοναδική ήττα της περυσινής σεζόν, από την ίδια ομάδα στα μπαράζ των Τρικάλων.

Η Ελπίδα μπήκε στο γήπεδο απόλυτα προσηλωμένη και πολύ καλά διαβασμένη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να απορροφήσει τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, αλλά να επιβάλει το ρυθμό της και να ελέγξει τον αγώνα. Πήρε εξ αρχής το προβάδισμα (5-8, 12-16) και διατήρησε τη μικρή αλλά σημαντική διαφορά μέχρι το τέλος.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ, όπου η Θέτις προηγήθηκε 8-7 στο τεχνικό τάιμ άουτ αλλά και πάλι η Ελπίδα βρήκε τις λύσεις για να κάνει το 0-2. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν πιο έντονη στο τρίτο σετ, όπου με αιχμή την Εσντέλ προηγούνταν μέχρι τα μέσα. Η Ελπίδα ισοφάρισε σε 21-21 και ακολούθησε ένα μικρό θρίλερ το οποίο η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη κέρδισε αξιοποιώντας το τέταρτο ματς μπολ.

«Ηταν μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πέρα από την καλή απόδοση είχαμε και ουσία, γι’ αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός, που σκέφτεται ήδη τον ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης με τους Μακεδόνες Αξιού στο «Ι. Λεμονίδης» (ώρα 18.00).

Τα σετ: 21-25, 19-25, 25-27

ΘΕΤΙΣ (Γεωργοπούλου): Κιουτσούκη, Βαρουδάκη, Αργυροπούλου, Χρηστινίδου, Τοντάι, Εσντέλ, Ξυντάρα (λ) - Γιόβιτς, Μελετιάδη, Λεωνίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Κ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Γουίλσον, Μ. Μπολέτου, Καλανταρίδου, Σουπιώνη (λ) - Παπάζογλου, Δροσοπούλου, Καλαϊτζάκη.

* Τα άλλα αποτελέσματα: Αρης - Αίας 2-3, Μακεδόνες - Αο Μαρκόπουλου 1-3, Παναθηναϊκός - ΑΟ Θήρας 3-1, Πανναξιακός - Ολυμπιακός 1-3, ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΕΚ 3-0.

* Η 7η αγωνιστική (Τετάρτη 23/11): Ελπίς - Μακεδόνες, Αίας - Θέτις, ΑΕΚ - Αρης, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ΑΟ Μαρκόπουλου - Πανναξιακός, ΑΟ Θήρας - ΓΣ Ηλιούπολης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ