Δύο περίπου μήνες προετοιμασίας έφτασαν στο τέλος τους και το Σάββατο η ανδρική ομάδα της Ελπίδας ρίχνεται στη μάχη της Α2 με τον ίδιο αντίπαλο που τελείωσε την περυσινή χρονιά. Το συγκρότημα του Γιώργου Καραβιδόπουλου, με καλές εμφανίσεις στην προετοιμασία, θα πάει με ανεβασμένο ηθικό στο Αιγίνιο για το ντέρμπι της πρεμιέρας με τη Νίκη.

«Ο σύλλογος ξεκινά μία νέα προσπάθεια, στηρίζοντας νεαρούς παίκτες με προοπτική. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος να πάρουμε την θέση που θα μας αξίζει. Τα μηνύματα από την προετοιμασία ήταν πολύ ενθαρρυντικά», τονίζει ο Γιώργος Καραβιδόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο Ελληνας τεχνικός, που βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ομάδας, θεωρεί πολύ σημαντική την πρεμιέρα: «Θα αντιμετωπίσουμε με την ισχυρότερη ομάδα του ομίλου μας, τη Νίκη Αιγινίου και παρά την διαφορά επιπέδου που έχουμε, νομίζω ότι στο τέλος μπορούμε να είμαστε και οι δύο στις προνομιούχες θέσεις. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν».

Ταξίδι στο άγνωστο χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα ο πασαδόρος Γιώργος Ναζίρης. «Είναι μια χρονιά με αρκετές καλές ομάδες, αλλά μετέχουμε σε έναν όμιλο με αντιπάλους από όλη την Ελλάδα που τον καθιστούν απρόβλεπτο. Γι’ αυτό την περισσότερη δουλειά θα την έχει ο προπονητής, που θα αποκρυπτογραφήσει τους αντιπάλους», λέει.

Ωστόσο, ο έμπειρος «μαέστρος» δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την ανανεωμένη φετινή Ελπίδα: «Είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά και η πρώτη μας χρονιά θα βάλει ουσιαστικά τις βάσεις για το μέλλον. Φαβορί θα είναι οι αντίπαλοί μας, αλλά όποιος μας αντιμετωπίσει θα πρέπει να ιδρώσει για κάθε πόντο. Η ομάδα έχει ομοιογένεια, είναι πολύ δεμένη και έχει μεγάλα αποθέματα δυνάμεων. Εχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία από τους προπονητές και τον γυμναστή μας Νίκο Γκιόση, ενώ η διοίκηση είναι στο πλευρό μας για ότι χρειαστούμε».