Με ένα τοπικό ντέρμπι στον γειτονικό Εύοσμο θα αρχίσει η περιπέτεια της Α1 Γυναικών για την Ελπίδα, όπως «αποφάσισε» η σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος που έγινε στα γραφεία της ΕΟΠΕ. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 22 Οκτωβρίου και η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αίαντα, πριν υποδεχτεί στους Αμπελόκηπους την ΑΕΚ.

Αξιοσημείωτα της κλήρωσης είναι ότι η Ελπίδα θα δώσει δύο από τις τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτες) στην έδρα της και δύο από αυτές στον α’ γύρο, ότι μέσα στο Νοέμβριο θα πάει δύο φορές στις Κυκλάδες (Σαντορίνη και Νάξο) και ότι στον πρώτο γύρο θα υποδεχτεί στους Αμπελόκηπους τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό. Τέλος, όπως θα ξεκινήσει έτσι και θα τελειώσει το πρωτάθλημα για την Ελπίδα με ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι εναντίον του Αρη.

Στα τέσσερα σωματεία της Θεσσαλονίκης δόθηκε κλειδάριθμος και η Ελπίδα θα αγωνίζεται εντός έδρας παράλληλα με τους Μακεδόνες Αξιού. Η κανονική περίοδος θα τελειώσει στις 25 Μαρτίου και οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα συνεχίσουν στα Play Off, ενώ οι τρεις τελευταίες θα υποβιβαστούν στην Pre League. Ενδέχεται να υπάρχουν αρκετές διακοπές, ανάλογα με τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ενώ το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στις 3-4 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα της Ελπίδας (κάποιοι αγώνες μπορεί να διεξαχθούν Κυριακή) έχει ως εξής: