Τον αποκλεισμό με 3-2 από τον Ασκληπιό Τρικάλων γνώρισε η Ελπίδα στον προημιτελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων και έπειτα από τρία πρωταθλήματα και τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες σε Final Four, παρέδωσε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας. Ωστόσο μόνο περήφανοι μπορούν να είναι όλοι γι’ αυτή την ομάδα, που συγκροτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από τα τελικά. Ηταν ένα συναρπαστικό ταξίδι επτά μηνών και 21 αγώνων, στη διάρκεια του οποίου η ομάδα έγινε πιο δυνατή και μας κάνει να περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την επόμενη χρονιά. Για όλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τον προπονητή Γιώργο Τεμελούδη.

Η ήττα του Σαββάτου ήταν η πιο δραματική της σεζόν, καθώς τα κορίτσια της Ελπίδας λύγισαν στο τέλος από την κούραση και τις απουσίες λόγω των τραυματισμών. Η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια, προηγήθηκε με 2-0 και, ανατρέποντας μεγάλες διαφορές στο τέταρτο σετ (0-6, 12-17) βρέθηκε μόλις ένα πόντο μακριά από τη νίκη (24-23). Το ματς μπολ χάθηκε από ένα λάθος στην επίθεση και ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Ακληπιός προηγήθηκε με 10-6 και 13-11. Η Ελπίδα κατέβαλε την ύστατη προσπάθεια και ισοφάρισε, αλλά ένα χαμένο σέρβις και μια χαμένη επίθεση έστειλαν την ομάδα των Τρικάλων στην Ζάκυνθο.

Τα σετ: 25-22, 25-16, 16-25, 24-26, 13-15

ΕΛΠΙΣ (Τεμελούδης): Σαλαγκούδη, Σουπιώνη, Τσιφλικιώτη, Δριντσούδη, Αρμουτσή, Παπάζογλου, Μήτσκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Καλομοίρη, Σκεφαλέ, Κοκαβέση, Τάτση, Σπυρίδωνος, Σκλόπη.

ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ (Παναγιάρη): Γάτσα, Αναγνώστου, Χύτα, Μ. Γεωργίου, Ντιρογιάννη, Προβίδα, Παπαθεοδώρου (λ) - Βράκα (λ), Τσιούκα, Σ. Γεωργίου, Πουλιανίτη, Στεφάνου, Γεωργάκη, Βασιλοπούλου.

* Η διοίκηση της Ελπίδας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την διοίκηση και όλους τους ανθρώπους του ΑΟ Καβάλας για την φιλοξενία και την εξαιρετική διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων. Επίσης, συγχαίρει τον Ασκληπιό Τρικάλων, τους Μακεδόνες Αξιού, τον Ηρακλή Κηφισιάς και τον ΑΟ Αιγάλεω για την πρόκρισή τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.