Ηττα χωρίς συνέπειες γνώρισε στην Καβάλα η Ελπίδα από την ΕΑ Λάρισας με 3-1, αφού κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της και να προκριθεί πανηγυρικά στην οκτάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων. Η ομάδα του Γιώργου Τεμελούδη χρειαζόταν ένα σετ για να εξασφαλίσει την πρωτιά και κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελπίδα να προηγείται συνεχώς μέχρι το 19-18, αλλά να δέχεται ένα σερί 5-0 και να χάνει το σετ. Ανάλογη εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ, όπου η ΕΑΛ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 19-22, ωστόσο αυτή τη φορά η Ελπίδα άντεξε στην πίεσε και κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Μεγάλη μάχη έγινε και στο τέταρτο σετ, όπου η οι «πράσινες» δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το υπέρ τους 20-16. Αξίζει να υπογραμμιστεί η κακή διαιτησία, που χάλασε ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Το Σάββατο η Ελπίδα θα αγωνιστεί στις 16.00 με τον Ασκληπιό Τρικάλων (δεύτερος στον Β' όμιλο) και ο νικητής θα προκριθεί στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ζάκυνθο.

Τα σετ: 21-25, 25-22, 16-25, 21-25

ΕΛΠΙΣ (Τεμελούδης): Σαλαγκούδη, Σουπιώνη, Τσιφλικιώτη, Δριντσούδη, Παπάζογλου, Αρμουτσή, Ευγενίδου (λ) – Μήτσκου (λ), Καλομοίρη, Σκεφαλέ, Κοκαβέση, Τάτση, Σκλόπη, Σπυρίδωνος.

ΕΑΛ (Πνάκας): Παπαθανασίου, Τάση, Παπακώστα, Εξάρχου, Σταυροθεοδώρου, Αλβίζου, Μπούτσια (λ) – Μανδραβέλη (λ), Μαραγριτοπούλου, Ζιάγγα, Κωνσταντούλα.