Καλό ποδαρικό έκαναν οι γυναίκες της Ελπίδας στο 2016, αφού στο πρώτο επίσημο ματς της νέας χρονιάς για τον σύλλογο νίκησαν με 3-1 εκτός έδρας το Πειραματικό και προκρίθηκαν στις 28 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος. Επόμενος αντίπαλος θα είναι η ΧΑΝΘ (ομάδα Β' Εθνικής) που απέκλεισε τον Ηρακλή με 3-1.

Ο αγώνας της Τετάρτης ξεκίνησε άσχημα για την Ελπίδα, που έκανε πολλά λάθη και έδωσε την ευκαιρία στην πολύ καλή ομάδα του Πειραματικού (πρωτοπόρο της Β Εθνικής) να προηγηθεί στο σκορ. Ανάλογο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ, στο οποίο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 18-15, αλλά δείχνοντας τα πρώτα σημεία ανάκαμψης η Ελπίδα κατάφερε να ισοφαρίσει.

Η εικόνα του ματς άλλαξε στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, όταν ένα από τα πολλά ανάποδα σφυρίγματα των διαιτητών προκάλεσε εκνευρισμό και ένα τάιμ άουτ… διαμαρτυρίας από τον Γιώργο Χρυσομαλλίδη μετά τους δύο πρώτους πόντους. Το όλο «επεισόδιο» φαίνεται ότι αφύπνισε τις αθλήτριες της Ελπίδας, που έδειξαν το καλό τους πρόσωπο, άσκησαν μεγάλη πίεση από τη γραμμή του σέρβις και έφτασαν εύκολα στο τελικό 3-1.
Tα σετ: 25-21, 26-28, 7-25, 14-25

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ (Μπελουμπέκοφ): Αντωνίου, Διαμαντή, Αλτίνη, Γιαννώτα, Γκινάλη, Νικολού, Φουτσιτσάκη (λ) - Μαύρου, Μασούρα, Καμφορίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Σεφεριάδου, Παπάζογλου, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Νώτη, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Βουγιουκλίδου (λ), Γκοβεδάρου, Καραμούτσα, Κιουτσιούκη, Ντολοπούλου, Κομνίνο, Δροσοπούλου.


To time out... διαμαρτυρίας από τον Γιώργο Χρυσομαλλίδη (φωτό: Μπάμπης Καρασαρλίδης)