Στο πρώτο δύσκολο τεστ της σεζόν, η ομάδα Νεανίδων επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κερδίζοντας τον Αρη μέσα στην έδρα του με 3-1. Η νίκη της Ελπίδας θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη, αλλά τα δικά της λάθη κρατούσαν τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Κάπως έτσι χάθηκε το τρίτο σετ, όταν η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη «κόλησε» στην υποδοχή και δέχτηκε έξι συνεχόμενους πόντους όταν το σκορ ήταν 14-13. Ωστόσο στο τέλος υπερίσχυσε η διαφορά εμπειρίας, ποιότητας και λύσεων.

Υπήρχαν όμως και θετικά στοιχεία, όπως η βοήθεια των αθλητριών που ήλθαν από τον πάγκο, η πρώτη φετινή εμφάνιση της Κατερίνας Παπάζογλου στο πρωτάθλημα Νεανίδων και η επάνοδος της Αλεξάνδρας Δροσοπούλου μετά τον τραυματισμό της. Με τη νίκη αυτή η Ελπίδα εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση και την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τα σετ: 22-25, 22-25, 25-16, 21-25.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Κομνίνο, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Κ. Παπάζογλου, Νώτη, Δάκου (λ) - Δροσοπούλου, Αμπεριάδου, Α. Παπάζογλου, Σαλαγκούδη, Χυτίρογλου.