Κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού βόλεϊ έγινε την Κυριακή η Ελπίδα, γράφοντας ιστορία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Οχι μόνο αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κορασίδων στον Παλαμά, αλλά έγινε και η πρώτη γυναικεία ομάδα που κατακτά τον ίδιο πανελλήνιο αναπτυξιακό τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Ηταν μία τεράστια επιτυχία για την ομάδα αυτή που έχασε τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν το έβαλε κάτω και προκρίθηκε από τον δυσκολότερο όμιλο των προκριματικών αποκλείοντας την πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια. Στη συνέχεια κατέθεσε ψυχή στον Παλαμά Καρδίτσας και με τρομερές ανατροπές έφτασε στην κορυφή, υποχρεώνοντας όλους να παραδεχτούν την ανωτερότητά της.

Στον τελευταίο αγώνα του Final 4 η Ελπίδα νίκησε τον Ηρακλή Κηφισιάς με 3-2, αν και λίγο έλειψε να πέσει θύμα ανατροπής αφού προηγήθηκε εύκολα με 2-0 σετ και ισοφαρίστηκε. Πρώτη σκόρερ και πραγματική αρχηγός ήταν η Κατερίνα Παπάζογλου που στο τελευταίο της τουρνουά κορασίδων πραγματοποίησε μεγαλειώδεις εμφανίσεις (82 πόντοι σε τρία ματς,). Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και σταδιακά η Ελπίδα άρχισε να αυξάνει την πίεση από τη γραμμή του σέρβις. Ξέφυγε 12-9 και 20-12 και τελείωσε το σετ με επιθέσεις της Παπάζογλου, που σημείωσε 9 από τους 25 πόντους της ομάδας. To δεύτερο σετ ξεκίνησε ακόμη καλύτερα για την κάτοχο του τίτλου, που προηγήθηκε με 13-2 και το πήρε με 25-10 έχοντας 6 άσους.

Στη συνέχεια ο Ηρακλής Κηφισιάς, εκμεταλλευόμενος τη χαλάρωση της Ελπίδας και ορισμένα λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά η πρωταθλήτρια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο τάι μπρέικ προηγήθηκε με 6-3 και παρότι ισοφαρίστηκε (6-6) βρήκε γρήγορα τη συνοχή της, ξέφυγε με 11-7 και κράτησε τον τίτλο στους Αμπελόκηπους. Μαγικές στιγμές ακολούθησαν τον τελευταίο πόντο, με τις αθλήτριες της Ελπίδας να πανηγυρίζουν έξαλλα στο παρκέ και μετά να γίνονται ένα με τους γονείς τους και τους φίλους της ομάδας στις κερκίδες.

Τα συγχαρητήρια δεχόταν και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης, που κατέκτησε το τρίτο του Πανελλήνιο τίτλο μέσα σε δύο χρόνια. «Η κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος ήταν το κερασάκι στην τούρτα της χρονιάς. Ανεξάρτητα από τη θέση, ακόμη και αν δεν ήταν η πρώτη, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Αυτό το τουρνουά ήταν ένα μάθημα ζωής γι’ αυτές, γιατί ήρθαν εδώ σαν τρίτη ομάδα της Θεσσαλονίκης, κουρασμένες από μία δύσκολη σεζόν με πολλά παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες, αλλά έμαθαν να αγωνίζονται με πίεση και να σηκώνονται όταν πέφτουν», δήλωσε ο προπονητής της Ελπίδας.

Τα σετ: 25-18, 25-10, 20-25, 21-25, 15-8.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Κουτούλα 15 (9/14 επ., 6 άσοι), Παπάζογλου 26 (18/40 επ., 7 άσοι, 1 μπλοκ, 33% υπ. - 13% άριστες), Πανταζή 6 (3/6 επ., 3 άσοι), Ντουμάνι 11 (7/22 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Δροσοπούλου 14 (13/35 επ., 1 άσο, 24% υπ. - 19% άριστες), Καρακατσιάνη 7 (2/8 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Δάκου (λ, 46% υπ. - 32% άριστες) - Σκεφαλέ, Χυτίρογλου, Αμπεριάδου 1, Ιασωνίδου, Σκλόπη.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πολύζος): Γκρέκα, Καραμαούνα 3, Κάστανου 10, Τσιάκουλα 9, Νικολογιάννη 4, Χούντα 4, Λύρα (λ) - Πολίτη (λ), Χαιρετάκη 14, Μαγγέλ 3, Τσελέπη 9, Μαντζαβίνου 1.